ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

26.02.2021 Начелник округа посетио општине Владимирци и Коцељева

Саопштење за јавност начелника Мачванског управног округа:

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у четвртак 25.фебруара 2021.године општину Владимирци,којом приликом је одржан састанак са замеником председника општине Милорадом Милинковићем,на тему актуелне епидемиолошке ситуације.Уприличена је  посета Дому здравља и обилазак вакциналног пункта.

У општини Владимирци утрошено је око 1500 доза вакцине,а грађанима су доступне све четири врсте вакцина .

"У Владимирцима се поступак имунизације успешно  спроводи у склaду са свим прописаним условима .Највећи број грађана вакцинисан је Кинеском вакцином Синофарм,мањи број вакцином  Спутњик В ,а у последњих пар дана у примени је и вакцина Астра Зенека ,рекао је приликом посете Дому здравља Владимирци начелник Управног округа Владан Красавац.

Директор Дома здравља др Бранко Исаиловић истиче да су грађани Владимираца заинтересовани за вакцинацију, а запослени пружају техничку помоћ старијим лицима за пријављивање на портал еУправа.Укупно је вакцинисано око 1500 грађана у највећем броју  вакцином Синофарм која је била и најзаступљенија.Од овог броја око 1000 грaђана примило је прву дозу вакцине,а њих око 500 вакцинисано је  другом дозом.Очекује да се у наредном периоду за вакцинацију пријављује млађа популација, нагласио је између осталог  директор Бранко Исаиловић.

Општина Владимирци предузела је све активности у превенцији даљег ширења Корона вируса.Донацијом ЕПС-а стављен је у функцију  рендген апарат који је дуги низ година био ван употребе.

Милорад Милинковић,заменик председника општине Владимирци захвалио се Држави Србији на помоћи око обезбеђења довољних количина вакцине за становнике Владимираца и околних села,али и на финансијским средствима која су обезбеђена за поправку  рендген апарата.За кратко време урађено je  преко 2000 снимака.

Након Владимираца начелник Владан Красавац посетио је општину Коцељева.У разговору са руководством општине закључено је да се поступак имунизације успешно реализује.Обиласком Дома здравља са три вакцинална пункта и Ковид амбуланте закључено је да је организација добро спроведена и да је до сада вакцинисано преко 1200 грађана Коцељеве, а преко 700 је  примило  и другу дозу вакцине.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац ће и у наредним данима обилазити градове и општине на подручју Управног округа у циљу праћења процеса имунизације грађана.

                                                                                                            Кабинет начелника

                                                                                                              Владана Красавца

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH