ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

27.02.2021 Министaрка Татјанa Матић посетила општине Мали Зворник и Љубовија

Кабинет начелника Мачванског управног округа - Саопштење за јавност: 

У петак 26.фебруара 2021.године Татјана Матић, министар трговине,туризма и телекомуникација посетила је општине Мали Зворник и Љубовија.Том приликом упознала се са природним ресурсима и туристичким потенцијалима овог дела Мачванског управног округа.

Општине Мали Зворник и Љубовија,као и цео Мачвански управни округ обилује природним лепотама и туристичким садржајима које дуго година нису коришћене у пуној мери.Тек у последњих неколико година већа пажња и значајнија финансијска улагања од стране државе Србије и Министарства трговине,туризма и телекомуникација, усмерена су у овај крај .Резултати су видљиви,али је потребно још више улагања у нове пројекте и садржаје који ће обогатити туристичку понуду овог дела наше земље.Читав Мачвански управни округ, поред природних лепота има и друге садржаје који се могу ставити у функцију развоја туризма .То су бројни културно историјски споменици из различитих епоха наше богате историје, верски објекти ,цркве и манастири,објекти намењени развоју свих спортских  дисциплин,бројни хотели.Посебно треба истаћи културне манифестације које се током читаве године одржавају и привлаче бројне туристе из читаве Србије,али и из земаља у окружењу.Све ове погодности треба још више унапредити и публиковати како би туризам овог краја доживео експанзију.Међутим,без помоћи државе Србије и ресорног Министарства локалне самоуправе не могу остварити овај циљ.

Почетак изградње    аутопута Рума – Шабац – Лозница унапредиће економски развој  Мачванског управног округа и читаве наше државе,али је у исто време велика шанса за развој туристичке понуде,  која се не сме пропустити.Путна инфраструктура омогућиће долазак не само инвеститора,већ и бројних туриста.Зато овај крај мора да обнови постојећу туристичку понуду,али и изгради нове садржаје који ће допринети свеукупном напретку и бољитку за наше грађане.Ово је уједно и начин да млади остану и активно се укључе у привредну активност.Процес дигитализације ,који је у експанзији,приближиће туристичку понуду овог краја великом броју корисника.

У име општине Мали Зворник,домаћин је био председник општине Зоран Јевтић,са сарадницима.Уприличен је обилазак значајне туристичке дестинације и историјског споменика по коме је Мали Зворник препознатљив.То је Подземни град Карађорђевића.Прва фаза радова на овом споменику културе је завршена,а очекује се наставак радова на обнови овог објекта.Министарство трговине,туризма и телекомуникација за радове на обнови објекта је до сада уложило укупно 57 милиона динара.

Настављајући обилазак овог дела Мачванског управног округа министар Татјана Матић боравила је у општини Љубовија,где је о будућим пројектима разговарала са председником општине   Миланом Јовановићем.Посебно је било речи о изградњи новог антенског стуба који би омогућио бољи телевизијски сигнал и монтажи опреме мобилних оператера,у циљу бољег пријема мобилне телефоније и интернета.

У Љубовији је организован обилазак локација предвиђених за изградњу ауто-кампа и отворених базена за купање и бициклистичке стазе у Етно селу Врхпоље.Након тога приређено је свечано отварање дестилерије "Destico M&".

Догађају је присуствовао и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

 

 

                                                                                                                     Кабинет начелника

                                                                                                                     Владана Красавца

 

 

 

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH