ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

04.03.2021 Saopštenje za javnost trenera AK Sprint Ivana Đinića

Saopštenje za javnost, dostavljeno našoj redakciji Email-om, trenera AK Sprint Ivana Đinića prenosimo u celosti:

Osećam jaku potrebu da se obratim javnosti povodom Odluke broj 44/2020-01 o dodeljivanju i finansiranju godišnjijh programa organizacija iz oblasti sporta iz budžeta Opštine Bogatić za 2021. godinu, kojom je Atletskom klubu ,,Sprint'' umanjen iznos sredstava za 400.000 dinara u odnosu na 2020. godinu. Naime, Ak Sprint je prethodne godine imao najuspešniji godinu od osnivanja sa titulom seniorskog Balkanskog prvaka, dva rekorda Srbije, 44 medalje sa državnih takmičenja i ukupno 10. mestom na Tabeli uspešnosti SVIH ATLETSKIH KLUBOVA U SRBIJI (a, ima i preko 100). SA mnogo slabijim rezultatima, prtehodne godine smo imali 600.000 dinara i odmah se osetio boljitak i mirnoća u radu, koja je i rezultitala sjajnim rezultatima u najtežoj godini po svetski sport, kada je pandemija COVID-a stopirala celu sezonu na skoro tri meseca. Mi smo uspeli, po cenu sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih porodica, da nastavimo sa treninzima i radom i pored svih pobrojanih uspeha, došli do nagrade za najboljeg pionira i pionirskog trenera u Srbiji, a Aleksandar Grnović je proglašen za najboljeg sportstu u Podrinju, dok je njegov trener proglašen za drugog najboljeg na istom području. I svi su vrednovali naš uspeh, osim onih ko je najviše trebao, a to je Komisija za sport Opštine Bogatić na čelu sa Dragoslavom Josipovićem i to u Olimpijskoj godini, kada od kluba očekuju da Grnovića pošalje na Olimpijske igre u Tokijo i to sa 200.000 dinara ili oko 130 evra mesečno (podsećanja radi, prosečna plata u Srbiji na današnji dan je oko 66.092 dinara, a minimalac 343,49 eura, s tim da u klubu radi dva trenera i ima preko 50 dece svih uzrasnih nivoa i rezultatski jako blizu ostvarenjima koje je Aleksandar pravio u njihovim godinama, a neki čak i bolji od njega).

             Sa druge strane, Sportski savez Optine Bogatić je prethodne godine imao 800.000 dinara i bio je zaključan skoro 10 meseci, dakle ništa nije radio. Novom podelom, za Sportski savez je opredeljeno 3.3 miliona, TE JE NAŠE PITANJE DA LI JE KOMISIJA ZA SPORT VREDNOVALA RAD ILI NERAD??? Pola odgovora na ovo pitanje je činjenica da je Dragoslav Josipović glavni i odgovorni u Sportskom savezu, pa otuda i pitanje sukoba interesa izbija u prvi plan, najviše po osnovu dodeljivanja sebi najvećeg dela kolača. Josipović je i rukovodilac Opštinskog fudbalskog saveza i ni po tom osnovu nije zaboravio da sam sebi podigne sredstva u tekućoj godini (sa 1.2 miliona na 2.31 miliona), a ono što je simptomatično je da kao predsednik Komsije za sport nije poštovao Pravilnik o finansiranju/sufinansiranju u oblasti sporta i fizičke kulture Opštine Bogatić i raspoređivao sredstva bez razumnog osvrta na broj bodova koje su klubovi ostvarili (nažalost ove godine klubovi nisu ni bodovani, već su novci deljeni odokativnom metodom ili metodom šacometrije, bez detaljnog gledanja uspeha svakog od klubova koji je konkurisao za sredstva), nego isključivo prebacujući više sredstva na račun OFS i SSOB. Inače, mi imamo predstavnika u Sportskom Savezu i učestvovali smo u osnivanju, ali za više od 6 godina, koliko Savez postoji, nismo pozvani niti na jednu sednicu kluba, te je naše opravdano pitanje, da li Sportski savez posluje na isti način kao i Omladinski rukometni klub ,,Mačva'', gde je ,,oprano'' više od 5 miliona dinara za samo tri utakmice u celoj 2020. godinu.

        Argument da nema dovoljno novca za sve ne stoji i mi želimo da istakenemo da je novac nemanjen sportu za ovu godinu IDENTIČAN KAO ZA PRETHODNU I TO U IZNOSU OD 25 MILIONA I DA AK SPRINT NIJE JEDINI KLUB KOJI JE OŠTEĆEN, ALI JE JEDINI KLUB OD KOGA SE OČEKUJE NAJVEĆI MOGUĆI USPEH - UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA.

Mi, kao sportski kolektiv imamo samo pitanje, šta će se desiti ukoliko zaista ostvarimo Olimpijski standard i pošaljemo Aleksandra Grnovića na Olimpijske igre-da li tada možemo da računamo na barem 250.000 dinara za sledeću godinu?

Sportski pozdrav,

Ivan Đinić,

Ak Sprint Badovinci

 

P.s. u prilogu šaljemo Odluke o raspodeli za ovu i prethodnu godinu, kao i Pravilnik o finansiranju sporta iz 2015. koji je godinama unazad ne poštuje, kao što je slučaj i ove godine.

Dokumenti
 

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH