ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

05.03.2021 Opština Bogatić postaje "EKOLOŠKA BOMBA"

Bačeni leševi životinja su opasni po ljudsko zdravlje i okolinu jer predstavljaju najveći mogući izvor infektivnog materijala i opasnosti za širenje bolesti životinja koje se prenose na čoveka, poput besnila, salmonele, antraksa i drugih. Ova pojava sve više uzima maha, a dokaz za to su fotografije koje sugrađani sve češće postavljaju na društvenim mrežama iz skoro svih MZ naše opštine.

Problem odlaganja uginulih životinja nije ograničen samo na Bogatić. Nemamo preciznu evidenciju o količinama leševa i drugih životinjskih ostataka, ali jasno je da se radi o tonama opasnog materijala koje budu bačene ili zakopane mimo propisa.

Apelujemo na nesavesne sugrađane koji čine ove nezakonite i nemoralne radnje da se dozovu pameti i prekinu da zagađuju životnu sredinu i ugrožavaju živote Mačvana, posebno najmlađih. To čine i svojoj deci, rođacima, prijateljima.

Pozivamo sve nadležne opštinske i republičke instance da se što pre aktivno uključe u hitno rešavanje ovog problema.

Evropska Zelena Partija Bogatić

Redakcija Mačva Info Bogatić

 

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH