ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.04.2021 Саоштење за јавност начелника Мачванског управног округа

Саоштење за јавност начелника Мачванског управног округа преносимо у целости:

Извештај са Друге седнице Радне групе за имплементацију Пројекта"Јадар"

Радна група за имплементацију Пројекта "Јадар",која је образована 19.новембра 2020.године,одржала је Другу седницу у  четвртак 08.априла 2021.године,са почетком у 10:00 часова у згради Владе Републике Србије.

Поред усвајања записника са претходне,Прве седнице Радне групе за имплементацију Пројекта "Јадар",која је одржана 08.децембра 2020.године,разматране су информације и од значаја за даљу реализацију овог Пројекта.О тренутном статусу Пројекта присутне је информисао представник Компаније "Рио Тинто"Никола Шуњић,руководилац послова сарадње са државним органима.Навео је да поред подземног рудника ,пројекат обухвата постројење за прераду и локацију  за депоновање индустријског отпада.

По речима Министарке Михајловић  у реализацији Пројекта се у потпуности морају поштовати законске процедуре.Пре свега се мора водити рачуна о заштити човекове животне средине,као приоритетном задатку.

Презентована је и Информација о утврђивању мера за заштиту животне средине,коју је изнела државни секретар Министарства заштите животне средине.

Седници Радне групе присуствовали су представници кабинета председника Републике и председнице Владе, Министарства рударства и енергетике, Министарства заштите животне средине, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, Министарства привреде и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Присуствовали су  и представници Агенције за заштиту животне средине, Развојне агенције Србије, ЈП "Путеви Србије", ЕМС-а, ЈП "Србијагас", "Електродистрибуције Србије", ЈП "Србијаводе", Републичке дирекције за воде, амбасада Аустралије и САД и  градоначелник града  Лознице.

Седници је као члан радне групе у име Мачванског управног округа присуствовао Владан Красавац,начелник Управног округа.

 

                                                                                                 Кабинет начелника

                                                                                                  Владана Красавца

 

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH