ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.06.2021 Састанак у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског округа

Округли сто на тему: "Изградња отпорности МСП у Србији" одржан је у понедељак 14. јуна 2021. године, у Ваљеву у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа. Састанак је одржан у оквиру тематских седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу .На састанку су дате смернице и препоруке за изградњу отпорности привредних субјеката да се суоче са природним и технолошким непогодама,како би се олакшао њихов опоравак након катастрофа чији смо сведоци последњих година.

Смернице и препоруке за изградњу отпорности приведних друштава потичу из истраживања које су заједнички спровели Европска регионална канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа (УНДРР) и Привредна комора Србије, крајем 2020. године. Учесници Округлог стола били су представници кључних заинтересованих страна из јавног, приватног и невладиног сектора, представници државне управе, локалних самоуправа, институција, академске заједнице, јавних комуналних предузећа, малих и средњих привредних друштава, предузетника и задруга.

Присутне је у име организатора поздравио и пожелео добродошлицу Станко Марковић, директор РПК Колубарског и Мачванског управног округа.

Презентацију налаза истраживања, смернице и препоруке са фокусом на регион, присутнима је изнела Видосава Џагић, помоћник директора Привредне коморе Београда.

Уследило је представљање превентивних мера за изградњу отпорности које су предочили Зоран Димитријевић, државни секретар у Министарству привреде и Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

У наставку састанка присутни су изнели примере из праксе, упутили питања и добили одговоре од надлежних лица из државних органа и институција.

У раду тематског скупа учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.
 
 

Кабинет начелника
Владана Красавца

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH