ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

11.07.2021 Јубиларна 20. Дринска регата од Бајине Баште до Љубовије одржана јуче

Јубиларна 20.Дринска  регата од села  Рогачице надомак Бајине Баште  до Љубовије  одржана је у суботу 10.јула 2021.године,уз учешће преко 20.000 људи,на спусту дугачком више од 40 километара.Многобројна пловила и учесници регате пристигли су из свих крајева наше земље,дијаспоре и из земаља окружења.Уз песму,музику, пуцње из топа трешњевог дрвета и дружење још једном се показало да  је  Дрина река која  спаја људе и народе.Спуст је  трајао осам сати.

Поздравну реч и добродошлицу учесницима регате пожелео је у име општине Љубовија,председник   Милан Јовановић.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић честитала је организаторима и отворила јубиларну 20. Дринску регату у Љубовији.

"Драгуљ реке Дрине, Дринска регата, по много чему представља један од значајнијих туристичких пројеката наше земље. Као највећа манифестација на води у Европи, Дринска регата привлачи скоро 20.000 задовољних учесника, који се радо враћају. Будући да се туристички трендови у пост-ковид периоду  крећу све више у правцу активног туризма и непосредног доживљаја природе, овај крај треба да искористи сјајну прилику за убрзани туристички раст", истакла је министарка  Матић.Учесницима регате  пожелела је  мирну воду, добар провод и да не забораве да чувају реку. Ова манифестација  јединствена је  и по томе што је дан одржавања Дринске регате проглашен Светским даном рафтинга.

Организацију догагађаја реализовали су општина Љубовија и Туристичка организација општине Љубовија.Велика пажња посвећена је безбедности учесника регате,о чему су водили рачуна припадници полиције и здравствени радници.

"Заиста велики број учесника се пријавио за пловидбу,што из наше земље,што из региона,тако да је било преко хиљаду пловила на реци.Поред спуста посетиоци су имали прилику да уживају у разноврсном културно-забавном програму,тако да су сви садржаји били богати,а људи који су дошли били су у прилици да се лепо проведу и понесу незаборавне утиске из Љубовије"изјавила је директорка Туристичке организације Љубовије Јелена Тешић.

Од старта у  Рогачици пловило се до Доње Трешњице,где је учесницима послужен војнички ручак,након чега је пловидба настављена до Љубовије.

Видоје Јовановић, некдашњи председник општине Љубовија, поносан је на регату, чији је један од утемељивача и најзаслужнијих људи што је ова приредба на води достигла овако широке размере.За две деценије, како каже, "регата је уздигла туризам у Азбуковици скоро до неба". Ово је дан када у Љубовију са свих страна  стижу драги гости  овдашњим људима, али и представницима локалне самоуправе.

Сви који су и ове 2021. године дошли на Дринску регату имали су дан за незаборав,а сваке године све је  већи  број учесника регате.

Манифестацији 20.Дринска регата Љубовија присуствовао је  и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

                                                                                                              Кабинет начелника

                                                                                                               Владана Красавца

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH