ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.07.2021 Svečano otvorene Olimpijske igre u Tokiju

Olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, svečano su otvorene danas u glavnom gradu Japana. Srpski olimpijski tim, predvođen Sonjom Vasić i Filipom Filipovićem, prošetao je Olimpijskim stadionom.

Ceremonija otvaranja, shodno pandemiji korona virusa, nije bila spektakularna kao ranije, a tokom programa odata je počast svim žrtvama bolesti zbog koje su Igre odložene prošle godine.

Olimpijsku zastavu Japanu predao je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Sportisti su defilovali uz muziku iz čuvenih japanskih video igara, tradicionalno su prvi izašli sportisti Grčke, a nakon toga krenule su da defiluju zemlje na slovo „I", jer to početno slovo na japanskom. Prvi put u istoriji u defileu je učestvovao i tim sastavljen od izbeglica.

Pre pet godina u Rio de Žaneiru, Srbija je imala 103 takmičara, koji su osvojili osam medalja - dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

Srbiju će na OI u Japanu predstavljati 86 sportista iz 16 različitih disciplina, a državnu zastavu Srbije na otvaranju nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović.

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju, čiji je kapacitet 68.000 ljudi, na ceremoniji otvaranja prisustvovalo je manje od 1.000 ljudi, među kojima su bili predstavnici medija i olimpijskih delegacija i nekoliko svetskih lidera.

Takmičenja na Olimpijskim igrama trajaće do 08. avgusta.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH