ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.08.2021 215. годишњица Боја на Мишару

Обележавање јубилеја 215.годишњице Боја на Мишару код Шапца одржано је у петак 13.августа 2021.године, испред Споменика мишарским јунацима. Сваке године на овај дан присећамо се победе Карађорђевих устаника као једне од најзначајних победа током Првог српског устанка.У овом боју устаници су  показали  храброст и умеће да савладају надмоћнијег непријатеља,а блистава победа представља путоказ како да Србија иде у правцу свог развоја и просперитета.Ово је прилика да се подсетимо свих који су живот положили за отаџбину ,а млади нараштаји уче како се брани слобода.Трајна је обавеза да светлу прошлост наших предака преносимо на поколења која долазе.

Свечаност je започела  поменом Карађорђу и мишарским јунацима који је  служило свештенство Цркве"Успења Пресвете Богородице"из Орида и Цркве "Васкрсења Господњег" из Мишара.

Уследила је церемонија полагања венаца на спомен обележје представника Владе Републике Србије,Министарства одбране,Војске Србије,Мачванског управног округа,града Шапца и града  Лознице,општина Владимирци и Богатић, невладиних организација и грађана.

Присутнима се у име града домаћина обратио  градоначелник др Александар Пајић,а у име  Владе Републике Србије државни секретар Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања Миодраг Капор.

На самом крају свечаности уследио је уметнички програм у извођењу хора Музичке школе "Михаило Вукдраговић" из Шапца и  Омладинског позоришта "Вожд" са Мишара"Кажи Боже до спасења путе".

Догађају је присуствовао начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

 

 

Кабинет начелника

Владана Красавца

 

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH