ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

13.10.2021 ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ПУ „СЛАВА КОВИЋ“ У БОГАТИЋУ

Као и свака, и ова Дечија недеља је прилика да деца буду у средишту друштвених настојања да буду безбедна и срећна и  да живе у подстицајном и здравом окружењу у коме могу  да остваре максимум својих потенцијала.

Предшколска установа „Слава Ковић“ у Богатићу  реализовала је програм Дечије недеље у периоду од 4. до 8. октобра 2021. године.

Под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“  овогодишње активности су  реализоване у свих 35 група.

С обзиром на тренутну ситуацију која условљава  сам начин живота другачији од оног на који смо навикли, планирање и реализација активности са децом усклађена је са препорукама по којима се већ дужи временски период реализује непосредан васпитно-образовни рад.

Акценат је стављен на дете, његове жеље, потребе и интересовања, на активности којима се деци омогућава да буду задовољна и срећна.

Кроз усмерене активности и радионице за подстицање дечијег самопоштовања, деци смо обезбедили услове да се упознају са својим правима и да спознају и схвате да имају право на сва дечија права.

Предшкoлски узраст, као златно доба дечијег стваралаштва, прилика је за подстицање и изражавање креативности  кроз ликовне активности „Чуј, свете, ја сам твоје дете“ , уважавајући и поштујући сам процес настајања продуката. Како бисмо показали како деца стварају и како овај свет доживљавају, дечије радове, појединачне или групне,  поставили  смо у излозима објеката у локалној заједници.

Позоришна представа „Збрка у бајкама“ позоришта  Гартел из Сремске Митровице,  реализована је током два дана:

-један дан- у централном објекту ( 3 представе) за децу од млађе до најстарије  групе и децу из објекта код Полицијске станице

-други дан -у Бадовинцима, Клењу и Белотићу.

Деца из других васпитних група на терену била су у прилици да се придруже вршњацима .

У свим васпитним групама реализоване су пригодне активности  попут наведених, уважавајући специфичности локалне заједнице у којој се групе налазе и субјекте са којима се традиционално остварује сарадња. Радо прихваћена манифестација- дечији маскенбал, реализована је у већини васпитних група. Родитељи су својом креативношћу и посвећеношћу употпунили лепоту дечијих костима, али је сама манифестација протекла без присуства родитеља и других представника, наше верне публике приликом ових активности.

Настављена је и   хуманитарна акција „Чепом до осмеха“ ( у коју је наша Установа укључена од 2017. године), у оквиру које се, прикупљањем пластичних чепова, обезбеђују  помагала за децу са инвалидитетом. Прикупљени су  пакети чепова и срећни смо да ћемо дати свој допринос осмеху некога детета.

Спортско-забавна такмичења реализована су са  децом у радној соби, дворишту или на спортском игралишту. Организоване  су физичке или спортске активности, као и физичко-музичке активности.

Активности којима би се деци омогућило реализовање активности у локалној заједници и у сарадњи са субјектима локалне заједнице сведено је на најмању меру услед постојеће пандемије.

На овај начин је  Предшколска установа „Слава Ковић“   реализовала програм у току  недеље посвећене деци, а сваки радни дан у Установи  посвећује се  стварању  што  бољих услова да расту срећна и безбрижна. Јер, за децу је добро само оно што је најбоље.

 

ПУ „Слава Ковић“ Богатић

Мирјана Савкић, дипломирани педагог

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH