ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.10.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за  садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:  

Дан ослобођења Шапца - 23. октобар

Град Шабац, седиште Мачаванског управног округа ослобођен је 23.октобра 1944.године. Ове године обележава се 77 година од ослобођења и прилика је да се подсетимо на све оне који су учествовали у борбама за  ослобођење Шапца од окупатора и дали живот за слободу. Након четири године окупације и терора 23.октобра далеке 1944.године партизанске снаге су ушле у Шабац, чиме је извојевана слобода. Жртве које је Шабац дао не смеју се никада заборавити.

У знак трајног сећања према палим борцима и жртвама фашизма венце и цвеће на Спомен обележје положили су  градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,представници Војске Србије, СУБНОР-а Шапца, Лознице, Сремске Митровице, Ваљева и Богатића, представници удружења војних пензионера, резервних војних старешина и ратних војних инвалида.

Градоначелник Шапца,др Александар Пајић  је честитајући грађанима Шапца  празник  нагласио да се жртве које је Шабац дао у Другом светском рату не смеју заборавити, али ни све друге жртве које је Србија дала у свим досадашњим ратовима да би се живело у слободи.Навео је између осталог  да се сваког тренутка ради на томе да грађани Шапца живе боље, безбедније и сигурније.

Пригодним речима  присутнима  се обратио  председник СУБНОР-а Шапца Владимир Нинковић који је подсетио да су пре 77 година херојске јединице народноослободилачке војске умарширале у наш град,који је након четири године систематског уништавања и терора дочекао слободу.Ове године је и 80 година од напада фашистичке Немачке на нашу земљу, а сећања према свим жртвама не бледе.

 

 

Кабинет начелника

Владана Красавца

 

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH