ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.12.2021 Још једна хумана акција у низу Еколошко едукативног центра Мачве у Богатићу

Федерација банака хране и Банка хране Војводине, донирали су још једном Еколошко едукативном центру Мачве производе компаније Нестле, која се прикључила акцији „Спасимо храну, спасимо хуманост“ и донирала 230000 производа за најугроженије породице. Ми смо у прве две недеље у децембру испред Еколошко едукативног центра Мачве у општини Богатић поделили 30 пакета основних намирница за 30 породица којима је то најпотребније.
 
Циљ оваквих акција, поред помоћи угроженим породицама је и стварање услова за одрживо управљање вишка хране у складу са принципима циркуларне економије.
 Медијима на лoкалу мора бити презентирано, шта организације попут Црвеног крста предузимају у борби против глади, да се анимирају потенцијални донатори, да се организују трибине са темама: Борба против глади, Здрави начини исхране и слично.
 
Подаци показују да је најугроженије становништво оно које живи изван урбаних подручја, деца и млади, необразовани, незапослени и неактивни носиоци домаћинстава. У веома тешком положају се налазе и многочлане породице, самохрани родитељи као и особе са инвалидитетом и њихове породице.
 
"Ми ћемо овакве акције наставити и у наредном периоду и пружати помоћ оним породицама којима је и најпотребнија", рекао је Александар Фирауновић. 
 
"У акцијама које спроводимо а све у циљу помоћи и подршке нашем најугроженијем становништву одлучили смо да доставимо помоћ за неколико породица из Црне Баре којима је она била преко потребна. Трудићемо се да оваквих акција буде што више у наредном периоду како би могли доћи до сваке породице у Црној Бари којој је помоћ потребна",  изјавио је Милан Јуришић из Црне Баре. 
 
"У времену када цене намирница константно расту, потребно је да мислимо и на на оне који су угрожени. Ми из Еколошко едукативног центра Мачве данас делимо пакете хране управо таквим породицама у Клењу. Помоћи човеку је нешто велико и благословено и ми ћемо убудуће оваквим и сличним акцијама препознати оне којима је помоћ најпотребнија и показати им да нису сами у борби за егзистенцију", навео је Владимир Ристић из Клења. 
 
"Данас смо испред Еколошко едукативног центра Мачве спровели још једну акцију, али овог пута хуманитарног карактера. Наиме, поделили смо пакете хране породицама у Бановом Пољу којима је то заиста неопходно и којима свака врста помоћи доста значи. Сматрамо да када заиста нешто радимо из срца резултат буде вишеструки, јер као што кажу, наше мало некоме значи много. Велико хвала нашим партнерима Банци хране Војводине", рекао је Мирослав Богдановић из Бановог Поља.
 
 
Еколошко едукативни центар Мачве
 

MAGAZIN

13.12.2021 Kako u malu kuhinju smestiti sve uređaje koji su vam neophodni

Kuhinja je jedno od naprometnijih mesta u svakoj kući ili stanu. Zapravo, posle dnevne sobe u kuhinji provodimo najveći deo ...

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...
 
VRH