ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.05.2022 Caritas Šabac obeležio 22 godine rada

U Avliji održivog razvoja u Bogatiću obeležene su 22 godine rada Caritasa Šabac u prisustvu velikog broja gostiju i prijatelja.
 
Sa uverenjem da je snaga u partnerstvima koja smo izgradili i gradimo, ohrabreni istinskom podrškom prijatelja nastavljamo svoju misiju, ostvarujući viziju stvaranja prilike za one koji sami ne mogu i pružanja podrške onima koji su u nevolji.
Predsednik Caritasa Srbije, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, istakao je duhovnost kao jednu od vrednosti koja nas izdvaja ukazujući na veliki značaj celog tima.
- Šta je to što Caritas Šapca čini tako uspešnim danas? Mislim, dragi prijatelji, da je to, uz druge vrednosti, tim koji čini Caritas. Pred vama koji donosite važne odluke želim to da istaknem i poželim još mnogo uspeha u radu – poručio je Hočevar.
 
Period duži od dve decenije obeležili su mnogi projekti, veliki broj ljudi kojima smo pomogli, veliki broj sjajnih volontera i tim koji je rastao zajedno sa organizacijom, na istim vrednostima i međusobnom razumevanju i poštovanju.
- Iako brojevi ne mogu sve da kažu, želim da podsetim da smo za ovih 22 godine pomogli preko 10 000 lica, realizovali 250 projekata iz oblasti socijalne zaštite i pokazala izuzetnu spremnost i efikasno delovanje tokom poplava 2014. godine. Pomoć u kući, dva dnevna boravka za odrasle sa intelektualnim smetnjama, stanovanje uz podršku, licencirane su usluge koje Caritas danas pruža na teritoriji našeg grada i 4 lokalne samouprave. Imamo 60 korisnika dnevnog boravka i 75 zaposlenih što jasno ilustruje Koliko smo porasli I na koji način radimo – istakao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.
 
Svečanosti u Avliji održivog razvoja prisustvovali su poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, članovi Gradskog veća Šapca, predstavnici SPC, privrede, partneri na projektima, udruženja, institucija i ustanova sa kojima Caritas Šabac ima veoma uspešnu saradnju i gaji prijateljske odnose.
 
Izvor: Caritas Šabac
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH