ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

02.12.2022 Додељена награда Капетан Миша Анастасијевић за 2022. годину

У знак сећања  на лик и дело великог добротвора  и задужбинара XIX века, српског родољуба и учитеља Михајла   Мише Анастасијевића, који је оставио дубок траг у нашој историји, као човек широког духа и племенитог срца,установљена је награда "Капетан Миша Анастасијевић". Више од две деценије додељује се нajуспешнијим  појединцима, предузетницима  и институцијама .

Ове 2022.године изабрано је  20 привредних и друштвених субјеката и стваралаца који су најбољи у својој области и  који су показали друштвену одговорност за свој рад.           Признање  је у исто време подстрек  да се са радом настави са још већим еланом и бољим резултатима. Време у коме живимо  изузетно је сложено, а од лауреата се очекује да дају допринос  превазилажењу тешкоћа у којима се налазимо.

 

Награду додељују универзитети у Новом Саду, Београду, Источном Сарајеву и Бањалуци, привредне коморе Србије и Републике Српске и новосадски "Медиа Инвент".

Свечано уручење признања "Капетан Миша Анастасијевић" одржано је у понедељак 28. новембра 2022.године  у Ректорату Универзитета у Новом Саду у програму под називом "Од Капетана Мише до Николе Тесле".

 

Поред  Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа,  овогодишњи лауреати су: Проф. др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду; Проф. др Драган Станић, председник Матице српске; Мр Милан Јарић, помоћник Покрајинског секретара за привреду и туризам; Станко Љубичић, помоћник градоначелника Града Новог Сада; Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине; Зоран Семеновић, председник општине Шид; Проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица; Весна Вучуревић, председник Групе "Универекспорт"; Предраг Михајловић, председник Управног одбора Удружења банака Србије; Синиша Пратљачић, председник Извршног одбора "Глобус осигурање"; Данијела Малетић, Савет за социјално предузетништво Републике Србије; Владимир Гогољев, директор компаније”Levi 9 Serbia”;  Душан Латас, власник “Сомборелектро” доо; Миленко Рајак, директор "Sani-Hem”; Милан Глушац, директор “Електросомбора” РЈ Врбас; Мр Зоран Николић, директор Института “Ватрогас” Нови Сад; Љубо Перишић, Фабрика воде “ДИВА”; Љубица Гојгић, новинарка РТВ Војводине; Музичка група “THE FRAJLЕ”.

Владан Красавац  признање је  добио за најбољег начелника округа који је, по мишљењу жирија, својим радом и знањем допринео квалитетној сарадњи републичких органа и локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа у циљу остварења бројних пројеката и  бољег живота свих грађана. Свакодневна комуникација условила је активности које су током године реализоване у свим сферама живота и у сложеним друштвеним приликама.

                                                                                     

Кабинет начелника                                                          Владана Красавца

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH