ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

06.12.2022 Обележено 60 година постојања Градске организације инвалида рада Шабац

Јубилеј вредан пажње и поштовања, 60 година постојања и деловања  Градске организације инвалида рада Шабац, свечано је обележен у понедељак 05. децембра пригодним  програмом у Шабачком позоришту. Прилика је  да се обележи и 03. децембар Међународни дан особа са инвалидитетом.
У част великог јубилеја израђена је монографија  и представљена  прва  реплика Мачванског ћилима. После Текеришког пешкира, који је постао надалеко познат, вредне руке ткаља израдиле су Мачвански ћилим, богат колоритима и пределима Мачве, који је стар  више од једног века. 
Догађај прати изложба рукотворина ткачке радионице "Стари занати" која делује  у оквиру Градске организације инвалида рада Шабац.
Присутне је  поздравила и са радом организације упознала  Мирослава  Савковић, председница организације инвалида рада Шабац .
 
Свечаности су присуствовали Владика шабачки Јеротеј, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници градова и општина са подручја Уравног округа, бројни чланови организације, сарадници и представници медија. Од далеке 1962. године ова организација ради и делује непрекидно руководећи се хуманошћу и добровољношћу својих чланова. 
У уметничком делу програма учествовали су чланови организације и фолклорни ансамбл ветерана Василиса.
 
                                                                                            Кабинет начелника
Владана Красавца
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH