ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

17.03.2023 Одржана XXIII седница СО Богатић

Пред одборницима Скупштине Општине  Богатић на 23.редовном заседању, данас се нашло 17 тачака дневног реда. Изгласана је Одлуке о изради Просторног плана општине Богатић 2025.-2035.године, као и Одлука о изради Стратешке процене утицаја на животну средину овог Просторног плана..

Подржан је и Предлог Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације "Водоизвориште у Црној Бари" и  његова Стратешка процена утицаја на животну средину.

Усвојена је Стратегија безбедности саобраћаја на путевима општине Богатић за период од 2023. до 2027. године, што је образложио помоћник председника Општине Богатић, Никола Тошић.

Одборници су дали сагласност и Одлуци о накнадама које представљају приход остварен делатношћу Општинске управе општине Богатић и  Одлуци о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица.

Директор ЈКП Богатић, Владан Попадић, образложио је Програм пословања овог предузећа за 2023. годину, као и  Посебан програм коришћења средстава субвенција из буџета општине Богатић за текућу годину, а дата је салгасност и Другој измени и допуни Правилника о раду и Извештају о степену усклађености планираних и реализованих активности.

Усвојени су Извештаји о раду и финансијском пословању Народне библиотеке Јанко Веселиновић" и Културно-образовног центра "Богатић“ за минулу годину.

Изгласана су Решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом катастарске парцеле  у К.О. Црна Бара, ради проширења месног гробља и  дела катастарске парцеле у потесу Лиманска ада.

На овом заседању разрешен је један члан Школског одбора „Мачванске средње школе" у Богатићу и именован нови.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH