ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

18.03.2023 Саопштење начелника Мачванског управног округа

У петак, 17. марта 2023. године,са почетком у 10:00 часова у Палати Србија, сала „Београд“, одржана је II седници Координационе комисије за инспекцијски надзор,којој су присуствовали и начелници управних округа са подручја Републике Србије.
Тема састанка односила се на побољшање међусобне сарадње управних округа са министарствима, са посебним освртом на рад и положај инспекцијских служби.
Седницом је председавао др Александар Мартиновић,министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационе комисије за инспекцијски надзор.Разматрани су и усвојени Годишњи извештаји о раду инспекција за 2022.годину,Годишњи планови рада за 2023.годину, донет је нови Пословник о раду и формирана је Радна група за праћење, усклађивање и вршење инспекцијског надзора над непрофитним организацијама.
Заједнички је констатовано да је стање у инспекцијским службама сложено и тешко. Постојећи број инспектора је недовољан,а старосна структура неповољна, јер је просечна старост инспектора у Србији 59 година. Према расположивим подацима ове године ће бити пензионисано више од 160 републичких инспектора.Многи инспектори напуштају службу, а као разлози се наводе тешки услови рада и непријатности са којима се сусрећу на терену.
По речима министра стање је алармантно,па је из тог разлога у најави измена Закона о инспекцијском надзору,са чиме је и Влада Републике Србије сагласна.Важност инспектора је несумњива у свим сферама живота,посебно у области сиве економије,али и здравству,просвети,пољопривреди. Нагомилани проблеми су годинама присутни и не могу се решити у кратком року,али се мора започети са њиховим решавањем, уз помоћ Владе Републике Србије и ресорног министарства.
„Без активног учешћа и активне улоге свих начелника управних округа у Србији, проблеми инспекција не могу бити решени. Од данас па на даље начелници управних округа ће имати важну улогу у раду Координационе комисије и појачаћемо везу Министарства државне управе и локалне смаоуправе са њима“, закључио је Александар Мартиновић.
Састанку је присуствовао Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.
 
 
Кабинет начелника Мачванског управног округа
Жељка Марјановића
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH