ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

27.03.2023 Завршна конференција пројекта “Побољшање запошљивости људи из осетљивих група пружањем нових знања и вештина”

У свечаној сали Oпштине Богатић данас је одржана завршна Конференција пројекта “Побољшање запошљивости људи из осетљивих група пружањем нових знања и вештина”.

Пројекат финансиран од стране Европске уније реализује Caritas Шабац, са пaртнерима ProReha i SEC, Босна и Херцеговина и Општином Богатић у оквиру Другог позива програма прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина.

„Са овим пројектом отишли смо корак напред. Његов превасходни значај је унапређење запошљивости људи из рањивх група у прекограничној области. Повезивањем са нашим пријатељима из Босне и Херцеговине увидели смо да има много више ствари које нас повезују него деле, а то су заједнички циљеви, да градимо бољу будућност за све и боље место за живот. Са друге стране, кроз неформално образовање и краткорочне, али ефикасне обуке, увидели смо да можемо оснажити људе у преопограничном подручју и повећати могућности за њихово запошљавање управо кроз ове обуке из важних области попут социјалне заштите, менаџмента у социјалној економији и социјалној пољопривреди. Веома смо захвални, јер је Европска унија препознала важност и циљеве пројекта, које смо ми уз наше партнере успешно спровели за ове две године колико траје његова реализација“, рекао је у свом обраћању председник Општине Богатић, Милан Дамњановић.

Конференција је за циљ имала размену искустава, мишљења, модела добре праксе и научених лекција када су у питању теме из области социјалне заштите и социјалног предузетништва, као и допринос информисању становништва и посебних циљних група и значају регионалне сарадње.

„Имали смо јако добар однос, четири прекогранична састанка, партнери су долазили код нас, ми смо били у БиХ, имали смо конференције са стране и, што је најважније, организовали смо 18 обука за 360 особа у прекограничном подручју, 180 у Србији, 180 у БиХ. Од тих 360, 120 је било особа са инвалидитетом. Посебан значај пројекта је што се одређен и немали број људи који су прошли обуке запослио. Организовали смо обуке у три сегмента, области социјалне заштите, менаџменту у социјалној економији и пољопривреди. Заједно са партнерима смо увидели значај неформалног образовања и кратких обука које људима дају инструмент да могу лакше да се запосле“, навео је Мирољуб Николић, директор Caritas Шабац.

Данашњи догађај је окупио представнике делегације ЕУ у Србији, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Mинистарства финансија, институција и служби, као и организација цивилног друштва, државне и локалних управа и пројектних партнера.

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH