ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

19.09.2023 До сутра у поноћ пријављивање за једнократну помоћ од 10.000 динара за децу до 16 година

Пријава деце до 16 година старости, као и оне рођене након 21. новембра 2006, за једнократну помоћ државе од 10.000 динара, траје до сутра у поноћ. До сада је укупно пријављено 1.094.063 деце, наводе у Министарству финансија.

Пријава се врши електронски на адреси idp.trezor.gov.rs, а новац ће пријављенима бити уплаћен на рачуне у периоду од 25. септембра до 1. октобра.

Право на уплату новчане помоћи од 10.000 динара има мајка детета, а изузетно отац, старатељ или хранитељ под условима прописаним одговарајућим законским решењем, које је ступило на снагу 01. августа.
Приликом пријављивања деце, мајка као подносилац пријаве, треба да унесе број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац.
Самохрани очеви, осим поменутих података, приликом пријаве ће морати да поднесу и дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сами обављају родитељско право.
Хранитељима детета за које се исплаћује новчана помоћ, као и примаоци новчане социјалне помоћи су изузети од пријављивања и њима ће новчана помоћ бити уплаћена аутоматски, без подношења пријаве.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH