ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

29.09.2023 Челници више локалних самоуправа у Србији поднели оставке, међу њима и председник Општине Богатић

Богатић, 29.09.2023. у 10:00ч

Како наводи РТС, челници више локалних самоуправа поднели су јуче оставке на функције градоначелника и председника општина. Међу њима је и председник Општине Богатић, Милан Дамњановић.

Мачва Инфо као локални медиј, до сада није добио званично саопштење ни једног представника локалне самоуправе о оставци председника Општине.

РТС додаје да су оставке поднели и градоначелници Новог Пазара, Краљева, Смедерева, Шапца и председници општина Топола, Велика Плана, Лапово, Велико Градиште, Кучево, Мало Црниће, Жабари, Петровац на Млави, Жагубица, Владимирци, Коцељева, Деспотовац, Рековац, Трстеник, Пожега и Прибој.

По закону, ако градоначелник или председник општине поднесе оставку, обавеза је да се најкасније 30 дана од тада распишу избори.

Председник Републике Србије, Александар Вучић најавио је у гостовању на РТС-у да би парламентарни, покрајински и београдски избори, као и избори у неким општинама могли да буду већ 17.децембра.

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH