ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.10.2023 Прес служба Општине Богатић - Отворен полудневни боравак за децу у Дубљу

Саопштење Прес службе Општине Богатић преносимо у целости:

Дечија недеља, која ће на територији Општине Богатић бити обележена низом пригодних манифестација за најмлађе становнике наше општине, почела је отварањем полудневног боравка у издвојеном одељењу ПУ „Слава Ковић“ у Дубљу. Боравак за децу отворен је у понедељак, 2. октобра, у дворишту ОШ „Никола Тесла“.

Ово је једна од мера којима ће се млади стимулисати на живот у мачванским селима, а предвиђено је да у реконструисаном објекту, који се налази при постојећим просторијама вртића у Дубљу, борави група од 24 деце. Полудневни боравак намењен је деци која су прерасла јаслице, односно деци од две и по године, па до предшколског узраста, а како овај програм није предвиђен пролећним конкурсом за редовни упис у вртић, доступан је свим заинтересованим родитељима. Интересовање је велико, група је већ попуњена, а за полазнике и родитеље организован је свечани пријем.

Рекострукција објекта и адаптација истог за полудневни боравак деце у потпуности је финасирана из буџета Опптине Богатић, а за ову инвестицију опредељено је 2,3 милиона динара. 

Председник Општине Богатић је у име локалне самоуправе поделио играчке намењене деци која ће ту боравити. Он је у обраћању присутним родитељима и деци пожелео срећан полазак и истакао да као родитељ четворо деце, а ускоро и деда четворо унучића врло добро зна значај овог боравка и вртића, нарочито родитељима на селу за које се често неправедно мисли да могу лако да се организују. 

-Ово ће родитељима олакшати свакодневне обавезе. И у селима се живи брзо, посла је много, током целе године. Са друге стране, деци је потребно природно окружење, да би се социјализовали и припремили за школу. Колико им је битно да имају баке и деке да их чувају, толико је важно и да имају друштво које им је генерацијски блиско. Деца заслужују да имају безбрижно детињство, истакао је председник општине Милан Дамњановић.

И играчке су биране у сарадњи са стручним особљем запосленим у ПУ „Слава Ковић“, како би се стимулисала њихова креативност, моторичке способности, као и да би се што боље припремили за школске дане. Овим се наставља низ активности посвећених најмлађима, које су започете 1. септембра, када су свим првацима на територији Општине Богатић подељени бесплатни уџбеници и основни школски прибор.

Отварању просторија за полудневни боравак у Дубљу претходило отварање реновираних просторија вртића у селу Бадовинци, а приликом посете министра за државну управу и локалну самоуправу Александра Мартиновића, обећана су средства за доградњу просторија за потребе вртића у току наредне године, чиме ће у потпуности бити задовољене потребе за вртићем на територији Бадовинаца, које је село са највећим бројем становника у Мачви.

 

Прес служба Општине Богатић

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH