ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.12.2023 Победа за Мачву:„Поднећемо кривичну пријаву против Милана Дамњановића“

Саопштење за јавност, ГГ "Победа за Мачву, које смо добили путем редакцијског мејла, преносимо у целости:

Да не постоји ниво на који неко може да падне, а све са циљем пуког опстанка на власти и зарад очувања привилегија које има, јуче је показао Милан Дамњановић, бивши председник општине Богатић.

На свом Фејсбук налогу, на коме се иначе лажно представља као председник општине ( подсећамо грађане да је дотични поднео оставку на то место), Милан Дамњановић је оптужио професорку средње школе у Богатићу, Наташу Мариновић-Ковић за уцењивање ученика и приморавање да гласају за листу Победа за Мачву на локалним изборима, чија је Наташа једна од кандидаткиња.

Као доказ је приложио наводне смс поруке једног “забринутог” родитеља и два ученика који међусобно комуницирају. Очигледно је да се ради о грубом фалсификату, са непровереном и нетачном садржином.

Како бисмо заштитили интегритет наше Наташе, ми као Група грађана Победа за Мачву поднећемо кривичну пријаву против Милана Дамњановића.

На описани начин, постоје основaне сумње да је Дамњановић извршио кривично дело Изазивање панике и нереда из чл.343. став 2. у вези става 1. Кривичног законика Републике Србије, јер је износио и проносио лажне вести и тврђења, којим путем је изазвао панику, нарушавао јавни ред и мир, а осујетио је и значајније ометао спровођење одлука и мера државних органа који су расписали изборе на више нивоа у Републици Србији, па и локалној самоуправи у Богатићу, а све то је учинио путем средстава јавног информисања или сличних средстава, за које кривично дело је предвиђена казна затвора од шест месеци до пет година.

Паника у коју су очигледно пали представници власти у нашој општини, а све због појаве јаке и јасне алтернативе режиму у виду Победе за Мачву, не може и не сме бити оправдање за играње са животима грађана, зато ћемо предузети све законске кораке у заштити сваког нашег кандидата, као што ћемо сутра штитити сваког грађанина општине Богатић.

Група грађана "Победа за Мачву

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH