ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

16.04.2024 Апел Одељења за ванредне ситуације Богатић - Не палите траву и ниско растиње

Сектор за ванредне ситуације - Одељење у Богатићу подсећа грађане да је законом забрањено спаљивање остатака, стрних усева, смећа и биљних остатака.

Апел грађанима да на пале траву и ниско растиње на отвореном простору на обрадивим површинама, у шумама и у близини шума, због изазивања опасности по безбедност људи и имовине.

Моле се грађани да, уколико примете да неко пали траву и ниско растиње, или примете већ постојећи пожар на отвореном, одмах обавесте најближу Ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193, Полицијску станицу на број телефона 192, или Оперативни центар на број телефона 1985, како би се спречило даље ширење пожара.

Истичемо да је у Србији од последица продуката сагоревања и ширења пожара, услед паљења остатака на отвореном, прошле године више особа изгубило живот, или било лакше, или теже повређено, док је материјална штета велика и тешко је процењива.

Подсећамо и да је Законом о заштити од пожара забрањено ложење отворене ватре у шуми и непосредној близини шуме и спаљивање стрних усева, смећа на отвореном и биљних остатака, као и да су за непоштовање ове одредбе Законом предвиђене високе новчане казне - за правна лица од 300.000,00 до 1.000.000,00 динара, а за физичка лици од 10.000,00 до 50.000,00 динара.

Изазивање пожара представља опасност по живот и имовину грађана, регулисано је чланом 278, група кривичних дела против опште сигурности људи и имовине, Кривичног законика Републике Србије. За изазивање опште опасности за починиоце су предвиђене високе казне, од 6 месеци до 5 година затвора.

 


Одељење за ванредне ситуације Богатић

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH