ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.04.2024 ПРИЈАТЕЉИ СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА

Наше колеге Драган С. Филиповић и Драган Мићић, и песник и неуропсихијатар др Брана Лазић у среду, 17. априла, у 19 часова, у ресторану „Цар“ у Шапцу, прославили су седамдесет година пријатељевања.

Непосредни показатељ истакнут је у сали ресторана: увећана фотографија полазника Пачије школе из Шапца на излету у Бањи Ковиљачи у априлу 1954. године. Са учетиљицом и васпитачицом Лолом Филиповић и њеном помоћницом Катарином Мићић су, у групи девојчица и дечака, и слављеници Драгани.

Истакнута је и фотографија из 1962. године, на којој су оба Драгана и Брана Лазић пред Основном школом „Ната Јеличић“ у Шапцу коју су, у истом разреду, завршили.

И у потоњем животу непосредно су се дружили, сарађивали и радили заједно, остварујући многе пројекте.

Ретку и, посебно у ово време, јединствену годишњицу употпунили су својим присуством колеге и пријатељи, сарадници и другари. Међу њима и Обрад Ковић (86) из Београда, први уредник и новинарски учитељ слављеника, Зорица и Властимир Бујишић снаха и син Вите Бујишића, новинарског учитеља свих послератних (Други светски) прегалаца Шапца, Мачве и Подриња који су су за животни позив одабрали рад у медијима.

Како рече водитељ свечаности, Светлана Љубић, последњи главни и одговорни уредник Радио и Телевизије Шабац: ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ.  

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH