ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

19.05.2024 На хиподрому у Богатићу одржан други тркачки дан

Други тркачки дан окупио је поново расне галопере  на хиподрому у Богатићу, који су се пред љубитељима коњичког спорта надметали на травнатој стази у пет трка на дистанцама од 1000 до 1600 метара. Прва двогодачка трка у Србији ове сезоне поново је трчана на мачванском тркалишту, где је шест „галопских беба“ деби у каријери имало на стази дугој 1000 метара.

У маниру сигурно, тријумф у двогодачком окршају у трци Категорије IV под називом „Калипса“, однеo је Pavane Ергеле Љубичево са Милошем Милојевићем у седлу  (1:03,4), који је иза себе за две и по дужине оставио грло Drake, потом Disraeli, па  Winnie Bas. Победнички пехар власницима победничког грла уручили су Драган Ружић и Ана Ружић,испред КК „Мачванин“.

Меморијал Златомира Богдановића Злате било је друго надметање овог тркачког дана, Хандикап IV  за трогода и старија грла на 1400 метара у ком је стартовало 10 галопера. У сјајном надметању у маниру борба, за дужину коњског тела,  победу је однело грло Daytona Sur Владислава Арсенића и џокеј Тика Вујковић. (1:27,4). Потом је кроз циљ  прошла Budding Poet, па Magical Kiss и Sonnakay. Син Златомира Богдановића, Марко Богдановић,  предао је пехаре власницима сва четири коња која су ушла у пласман.

Трећа на програму била је трка под називом Дом здравља, а осам трогодих  грла одмерило је снаге на дистанци од 1400 метара у трци  Категорије III. Најуспешнија у овом окршају била је Parola Bel Штале Бел рејсинг, са џокејем Миланом Конкољем (1:25,6). Друго место заузела је Mckenna, трећи је био I Wanna Be Like You,  а четвртa Pelouse De Reuilly. Победнички пехар уручио је др Никола Машић, испред Дома здравља Богатић.

У Меморијалу Милана Којића потом је галопирало девет трогодаца и старијих галопера у трци Категорије II на 1600 метара. У маниру борба, за пола дужине коњског тела тријумфовало је грло Killer Of Speed, власника Дејана Копрића, и џокеј Жељко Илић (1:41). На друго место пласирало се грло Maks Maksi, треће  Saint Tropez, па Kameni Beely. Пехар је власницима победничког грла уручио унук Милана Којића Микета.

Десет  четворогодих и старијих грла затворило је овај галопски састанак у трци дана, Категорије I на 1600м,  насловљене по покровитеау Млин Браћа Ружић. Тријумф у овом окршају за дужину врата однела је Varenna Storm власништво браће Арифовић са Дарком Љубомировићем у седлу (1:40). Друга је након оштре борбе била Olimba, потом Arhimed, па  Mistic Bel. Радиша Ружић, директор фирме Млин Браћа Ружић уручио је победнички пехар власницима грла Varenna Storm.

Следећи галопски састанак на истом месту заказан су у недељу, 30.јун.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH