ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.06.2016 Emisija "Kulturni Identitet" - Sabor frulaša Mačva 2016

U sali Doma kulture u Bogatiću, u organizaciji Kulturno obrazovnog centra, a pod pokroviteljstvom Opštine Bogatić, održan je četvrti po redu “Sabor frulaša Mačva 2016".

Takmičari iz zemlje i regiona, podeljeni u tri kategorije- izvorna, mladi 12-16 godina i savremeno izvođaštvo,  predstavili su se mačvanskoj publici i stručnom žiriju.

Ovogodišnji žiri  u sastavu: prof. Katarina Azanjac-predsednik žirija, prof. Milica Makević i Ivan Ostojić, dipl.muzički pedagozi, odabrao je po jednog takmičara iz svake kategorije za dalji plasman na sabor "Zlatna frula Srbije", koji će se održati u Prislonici kod Čačka, 23. i 24. jula.

U kategoriji izvornog stvaralaštva pobedio je Miroslav Vesović, među najmlađim takmičarima od 12 do 16 godina, dalji plasman su izborili Miloš i Njegoš Blagojević, a najbolji od učesnika iz kategorije savremenog izvođaštva bio je Vladimir Raičević.

Diplome najboljima i zahvalnice svim učesnicima uručila je Tanja Jurišić - direktor KOC-a Bogatić.

Uz zvuke frule, posetioci sabora imali su prilike da u revijalnom delu uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu u kojem su nastupili: KUD "Bisernica" Dublje, KUD "Janko Veselinović" Salaš Crnobarski, FA "Đido" Bogatić, KUD "Žarko Banovac" Banovo Polje, KUD "Biser" Zminjak, KUD "Jelica" Crna Bara, kao i pevačka grupa "Đidije", a sve u pratnji orkestra FA "Đido" iz Bogatića.

 

 

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH