ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.07.2016 Emisija "Sport u Mačvi" - Ivanjdanski dani u Badovincima

Na desnoj obali Drine u Badovincima održana je tradicionalna manifestacija "Ivanjdanski dani”,  u organizaciji Mesne zajednice Badovinci, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Bogatić i Turističke organizacije.

U organizaciji sportskih riblovaca “Klen” iz Bogatića održano je takmičenje dece ribolovaca u pecanju ribe na plovak - „Memorijal Slobodan Erdevički-Biber“. Preko pedeset mališana pokazalo je svoje ribolovačke sposobnosti.

Lovačko udruženje “Mačva” iz Bogatića – sekcija u Badovincima, organizovalo je takmičenje u gađanju glinenih golubova u disciplinama trap, ekipno i pojedinačno. Pored domaćina učestvovali su i lovci iz Republike Srpske, Loznice, Sremske Mitrovice i drugih lovačkih sekcija sa područja opštine Bogatić.

Ivanjdanska biciklijada održana je treći put u okviru manifestacije. Osnovna ideja organizatora ovog dela programa Udruženja “Eko Drina” iz Badovinaca, jeste promovisanje zdravih stilova života i bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Pored takmičarskog dela, posetioci su mogli da vide i celodnevnu galeriju na otvorenom - "Likovnu koloniju Most“, na kojoj su umetnici oslikali ovaj živopisni predeo desne obale Drine. Kolonija je ove godine okupila petnaest umetnika, među njima i pet slikara iz Republike Srspke.

U okviru manifestacije organizovan je i sajam domaće radinosti, hrane i pića.

Sećanja na prošla vremena i mačvanski život kraj Drine, na trenutak su vratili pesma, druženje i „Čobanski višeboj“ u kojem se takmičilo šest ekipa u veštinama: skok u vis i dalj, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje klipka i konopca. Pobednik višeboja bila je ekipa “Lav 05” iz Badovinaca. Medalje i zahvalnice najuspešnijima uručio je Aleksandar Vulović, predsednik Mesne zajednice Badovinci.

U večernjim satima posetioci su uživali u kulturno umetničkom programu i nastupu članova KUD-a  “Dukat”  iz Badovinaca.

 

 

 

 

 

 

 

N.Isaković

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"

 

 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH