ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

28.12.2015 Obeležavanje deset godina postojanja Akademije umetnosti Slobomir P Univerziteta

Slobomir P Univerzitet ove godine obilježava deset godina uspješnog rada i postojanja Akademije umjetnosti.

Slobomir P Univerzitet je osnovan 2003. godine, kada je upisana prva generacija studenata na Fakultet za menadžment i Fakultet za informacione tehnologije. Akademske 2004/2005. godine porodica fakulteta SPU se širi za još jednog člana - Fakultet za dizajn i grafiku. U akademskoj 2005/2006. godini Fakultet za dizajn i grafiku je prerastao u Akademiju umjetnosti sa dva odsjeka – Odsjek za dizajn i grafiku i Odsjek za opštu muzičku pedagogiju.

Od akademske 2006/2007. godine na Akademiji umjetnosti je počeo sa radom i Odsjek za dramsku i filmsku umjetnost. A od 2010/2011. godine Akademija je postala bogatija za još jedan studijski program – Audio-vizuelna umjetnost na filmu i televiziji.

Iz godine u godinu interesovanje studenata za upis na studije Akademije umjetnosti je sve veće. Mladi i talentovani ljudi, a i njihovi roditelji su prepoznali Akademiju Slobomir P U Univerziteta kao kvalitetan izvor nauke i umjetnosti.

Slobomir međunarodno muzičko takmičenje pijanista – SIMC, koje je prvi put održano 2009. godine je postalo prepoznatljivo takmičenje koje okuplja vrsne muzičke pedagoge iz zemlje ali i iz inostrastva. Iz godine u godinu sve više mladih pijanista dolazi na takmičenje, tako da je 2015. godine na “SIMC-u” učestvovalo čak 300 takmičara.

Manifestaciju obilježavanja ovog jubileja smo započeli otvaranjem Izložbe radova „Diplomci“, u Doboju, koja je sinoć prikazana i  bijeljinskoj publici. Nakon toga, od 19h prisutni su imali priliku da uživaju u Koncertu studenata Odsjeka za muziku. Predstava Sudba, u čijem izvođenju učestvuju bivši studenti Akademije je izvedena u ponedjeljak, 21. decembra 2015. godine u Velikoj sali Centra za kulturu u Bijeljini

Najbolji profesorski kadar koji postoji u okruženju je učestvovao u osnivanju i radu Akademije umjetnosti. Tokom deset godina postojanja studenti su opravdali povjerenje u trud svojih profesora.

Najveći uspjeh i ponos Akademije umjetnosti jesu uspjesi koje postižu njeni studenti. Učešće na izložbama, samostalne izložbe, prva mjesta i   prve nagrada na mnogim domaćim i svjetskim  takmičenjima, predstave su potvrda kvalitetnog rada Akademije. Naravno uspješni studenti ne mogu biti bez uspješnih i posvećenih profesora. Stoga, su dodijeljene zahvalnice profesorima koji su dali svoj doprinos afirmaciji i promociji Akademije tokom ovih deset godina.

Slobomir P Univerzitet se zahvaljuje svim studentima i profesorima koji su učinili da Akademija postane prepoznatljiv brend obrazovanja mladih i talentovanih umjetnika u regionu.

 

 

Željka Jakovljević, Slobomir P Univerzitet

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH