ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.01.2016 Protest roditelja zbog promene učiteljice u Glušcima

Simbolično, još od Svetog Save, dvadeset osam roditelja učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Cvetin Brkić – Cveja“ u Glušcima, protestuje zbog promene učiteljice koja je do danas učila njihovu decu.

Za sada, protest je „tih“, dok se  traži podrška stručne i šire javnosti, kako bi se što pre pronašlo rešenje za njihov problem.

Naime, pre nekoliko dana, omiljenoj učiteljici Sanji Antonić, prestao je angažman na radnom mestu učiteljice, iako ima ugovor na određeno vreme do avgusta tekuće godine. Odlazeći direktor osnovne škole Miroslav Kovačević, odlučio je da on bude učitelj tom odeljenju.

Roditelji malih četvrtaka ističu da su svesni činjenice da je promena u skladu sa zakonom, međutim veruju da rešenje može da se nađe na obostranu korist i da svi, a najpre deca izađu iz ovog problema zadovoljni.

Svesni smo svega. Ipak, smena je došla u najgorem mogućem trenutku, jer je do kraja godine ostalo još samo jedno polugodište, a pripreme za peti razred su uveliko počele. Možete da zamislite koliko su nam deca potresena – ističe Rodoljub Budimirović, otac četvrtaka.

Kako Elena Isaković, majka četvrtaka, objašnjava,  na sastancima roditelja koji su organizovani u školi, se došlo do nekoliko mogućih ideja kako bi se rešio problem, ali da su sve ideje zapravo stvar internog dogovora članova kolektiva. Roditelji, kako tvrdi gopođa Isaković, neće da se mešaju u to, i zato žele da uključe stručnu javnost uz pomoć koje bi se došlo do kompromisa.

„Na kraju učiteljica Sanja poznaje jako dobro i roditelje. Već tri i po godine zajedno radimo na tome da nam deca budu obrazovana i socijalizovana. Učiteljica jako dobro poznaje sve nas, što je jako bitno, ako već funkcionišemo kao tim“, tvrdi Isaković.

Obraćanjem Ministarstvu prosvete, Odeljenju za društvene delatnosti u Opštini Bogatić, i drugim instancama, prikupljanjem potpisa meštana sela Glušci, roditelji žele da privuku pažnju na svoj problem, samo da bi dobili takozvanu logističku pomoć i podršku. Najpre su pokušali da razgovaraju sa odlazećim direktorom Kovačevićem, ali ta stvar je propala.

„Ne želimo da bilo ko bude oštećen i izgubi posao, ali ne želimo ni da nam deca budu tužna. Sigurni smo da je moguće da se dogovorom članova kolektiva i internim „rokadama“ može postići kompromis. Cilj je svakako da učiteljica Sanja ostane učiteljica našoj deci do kraja školske godine.Nadamo se će se sve završiti u najboljem redu, posebno ako razmišljamo o deci“, ističe majka četvrtaka Jasmina Budimirović.

 

Katarina Lazarević, Glušci

 

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH