ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

19.03.2016 Sprinterima tri medalje uz pet ličnih rekorda

Danas je u Sremskoj Mitrovici održano Zimsko prvenstvo Srbije u bacačkim disciplinama za seniore i mlađe juniore, na kome je nastupilo četvoro takmičara AK “Sprint” iz Badovinaca. Najvredniji rezultat i lični rekord, ostvario je Aleksandar Grnović u discipini bacanje diska,  sa 41.20 metara i time osvojio treću vicešampionsku titulu u 2016. godini. U istoj disciplini, Luka Prhić, iako povređen, imao je rezultat od 40.19 metara, što je vrlo blizu najboljeg ostvarenja, ali dovoljno za bronzanu medalju u vrlo uzbudljivom takmičenju.

Treću medalju za ,,Sprint'' osvojio je Slobodan Lukić u bacanju koplja sa ličnim rezultatom od preko 6 metara već u prvoj seriji. Nažalost, Slobodan je imao peh u drugoj seriji sa bolom u peti izazvanom neodgovarajućom obućom, tako da je bio sprečen da ostvari dosta bolji rezultat od onog koji je u stanju da postigne. Pre ličnog u bacanju koplja, Slobodan je popravio lični rezultati u bacanju kugle od 5 kg i on sada iznosi 11.35 metara. Odličan nastup atletičara ,,Sprinta'' imala je i Kristina Petrovic sa dva lična rekorda (kugla i koplje za čak 9 metara).

Treba reći da je odličan nastup je propraćen velikim brojem tehničkih grešaka i manjkavosti uzrokovanih blizinom ovog takmičenja dvoranskom delu sezone i relativno malom broju treninga napolju i sa bacačkim spravama, što samo ukazuje da svih četvoro atletičara imaju veliki prostor za napredak. U bliskoj budućnosti nas očekuju pripreme za leto, školska takmičenja i PS u višebojima napolju.

 

Ivan Đinić, AK “Sprint”

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH