ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

11.05.2016 Ženska pevačka grupa FA „DJIDO’’ gostovala u Grčkoj

Ženska pevačka grupa FA "ĐIDO" danas je stigla sa petodnevnog gostovanja u Grčkoj, gde je na poziv grčke organizacije "E.L.ET.E.P." iz Atine učestvovala u pozorišnom komadu u devet činova sa pesmom i igrom, reditelja Jorgosa . Članice ansambla "DJIDO" bile su smeštene na samoj granici Pireja i Atine, a program su izvodile u teatru u Atini. Devojčice iz pevačke grupe, bile su u ulozi devojčica iz Sarajeva, koje su za vreme bombardovanja tog grada 1994. godine bile u izbeglištvu u Grčkoj. Kako bi se odužile domaćinu za gostoprimstvo, one su pevale pesme.

Baš te dve pesme "More izgrejala nane sjajna mesečina" i "Crven cvete" je izvela "Đidova" ženska pevačka grupa u sastavu:

Ana Ković, Mina Djukić, Nina Dragicević, Anja Milaković uz pratnju rukovodioca grupe Zorana Puzića i člana orkestra Marka Simića.

Imali su četiri nastupa, gde se tražila karta više.

Ceo dogadjaj je ispraćen na visokom državnom nivou uz podršku Ministarstva kulture Grčke, a sam poziv i učešće u ovoj manifestaciji bila je velika čast i iskustvo ovog dela Folklornog ansambla "Djido".

Marko Simić, FA “Đido”

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH