ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

26.05.2016 ЛАЗАР ДУКИЋ РЕПУБЛИЧКИ ШАМПИОН ИЗ МОДЕЛИРАЊА МАШИНСКИХ ЕЛЕМЕНАТА И СКЛОПОВА

 

На 23. Републичком такмичењу машинских школа у Крагујевцу 20. и 21.маја 2016.године ученик наше школе, „Мачванске средње школе“ Лазар Дукић освојио је 1. место од 30 такмичара, који су се пласирали са регионалних такмичења.

            Такмичење се састоји из практичног и теоријског дела. Практичан део се ради на рачунару у трајању од 3 сата, а теоријски тест, са базом питања из четири предмета у трајању од једног сата. У оба дела Лазар је био први:  у практичном делу са 7,5 бодова више у односу на другопласираног и максималним бројем бодова на тесту са 5 бодова више од другопласираног.  Његова победа је убедљива, заслужена и никако случајна. Припреме за ово такмичење трајале су од септембра прошле године. Ту су стотине урађенх задатака и небројено сати проведених за рачунаром. Лазар је победио прошлогодишњег победника овог такмичења, који је ове године освојио 3. место, што говори о изузетно јакој конкуренцији.

 Наши ученици из области машинства су и до сада постизали завидне резултате на регионалним и републичким такмичењима, али нико као Лазар. Први пут да наша школа у својој историји има републичког шампиона из области машинства. Ми се поносимо тиме што је Лазар наш ученик и што нас представља у најбољем светлу. Иначе, Лазар је ученик са свим петицама, пристојног понашања, прихваћен од другара из одељења, одговоран, вредан, ведар и често насмејан.

           Честитам   Лазару,  желим му успех у школи и срећу у животу.

 

Ментор проф. Драган  Ћировић

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH