ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.06.2016 Završena nastavna godina za učenike 8.razreda

Za učenike 8. razreda na teritoriji Republike Srbije danas je završena nastavna godina. Učenici OŠ „Mika Mitrović“ obeležili su završetak osmogodišnjeg školovanja fotografisanjem sa vršnjacima i razrednim starešinama. Upriličena je i svečana povorka kroz centar Bogatića uz pratnju trubačkog orkestra koji je dodatno podigao raspoloženje svih. Na poligonu škole organizovana je i velika žurka.

Andrijana Erić 8/2: Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu i školovanju. Napokon smo završili 8. razred! Slavlje koje smo organizovali bilo je fantastično, ali i veoma emotivno. Sada nam predstoji pripremna nastava za polaganje završnog ispita i upis u srednju školu. Jedva čekam matursko veče da se još jednom, poslednji put, proveselim sa svojim drugarima i razrednim starešinom. Škola je bila i ostaće, mesto naših prvih uspeha i padova u životu, prvih ljubavi i velikih prijateljstava.

Mladen Dukić 8/1: Osećam se neobično, u isto vreme sam i tužan i radostan. Tužan sam zbog rastanka sa drugarima sa kojima sam delio i dobro i loše tokom osmogodišnjeg školovanja. Radostan sam zbog toga što je završena jedna faza u mom životu i predstoji mi donošenje ozbiljnih odluka u vezi sa daljim školovanjem i životom. Ja ću konkurisati za upis u „Mačvansku srednju školu“, smer Mašinski tehničar motornih vozila i nadam se da ću biti primljen. Osnovna škola će mi ostati u najlepšem sećanju ceo život.

Krajem nedelje biće organizovane sednice Odeljenjskih i Nastavničkog veća da bi se utvrdio uspeh učenika kako bi škola mogla organizovati pripremnu nastavu i polaganje popravnih i razrednih ispita. Takođe će biti poznato i ko će ove godine poneti laskavo priznanje „Učenik generacije“.

Što se tiče Završnog ispita na kraju obaveznog obrazovanja, on se ove godine polaže po sledećem rasporedu:

15.06.2016.god. sreda od 9:00-11:00 časova – učenici polažu test iz srpkog jezika

16.06.2016.god. četvrtak od 9:00 – 11:00 časova – polaganje testa iz matematike

17.06.2016.god. petak od 9:00 – 11:00 časova – polaganje kombinovanog testa

Konačni rezultati završnog ispita biće poznati u petak 24.06.2016.god. a raspored učenika po školama biće objavljen u ponedeljak 04.07.2016.god. dok je upis u srednje škole 05. i 06.07.2016.god.

Učenici od 1. do 7. razreda u junu neće menjati smenu, pre podne će nastavu imati učenici od 5. do 7. razreda kao i osmaci za koje će biti organizovana pripremna nastava za polaganje završnog ispita. Učenici od 1. do 4. razreda pohađaće nastavu u popodnevnoj smeni. Nastavna godina za ove učenike završiće se  14.06.2016.god.

 

Snežana Laslo, dipl. Psiholog, OŠ „Mika Mitrović“

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH