ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.10.2016 ГРАЂАНИ РЕПОРТЕРИ: У Бадовинцима свечано прослављен Покров Пресвете Богородице

Данас је у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Бадовинцима свечано прослављена богомољачка слава помесног братства - Покров Пресвете Богородице. На светој литургији присуствовало је преко стотину богомољаца и верујућих мачвана, у храму је чинодејствовало и појало десет свештеника, а међу гостима су се нашли и председник општине Богатић, г. Ненад Бесеровац као и начелник општинске управе г. Бранко Даниловић.

Међу свештенством радост и част да се обрати народу добио је прота Срећко, омиљени пастир међу мачванским богомољцима, који је подсетио присутне на чудесност данашњег празника и важност очувања богомољачког покрета. Трпеза Господња је настављена трпезом љубави коју је ове године изобилно и честито припремио г.Радан Петрић, са својим оцем Томиславом и синовима Владаном и Александром.

Старешина цркве у Бадовинцима, отац Горан Јовић, захвалио се кумовима славе на доброј вољи и труду, као и челницима општине Богатић на напорима да православни храмови у Мачви буду обновљени у лепшем светлу и ради дужег трајања.

 

 

 

Никола Милошевић, ђакон

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH