ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.05.2017 Šesti mlađeseniorski rezultat u Evropi za Grnovića

U Sremskoj Mitrovici je za vikend održano Prvenstvo Srbije u višebojima i na njemu je atletski klub ,,Sprint'' osvojio dve bronze,  dobio dva vicešampiona  i dva prvaka Srbije.

Posle pauze od skoro mesec i po dana bez treninga, raduje činjenica da je Aleksandar Grnović ostvario 7177 poena  i uspeo da veže 5 ličnih rekorda (skok uvis, 110 metara sa preponama, skok motkom,  1500 metara i desetoboj). Grnović je ponovo ostvario i rekord Centralne Srbije u desetoboju, ostvario 31. rezultat u Srbiji preko prepona i 41. u skoku s motkom. U isto vreme samo je 6 desetobojaca bolje od njegovog rezultata u istoriji srpske atletike. Sve ovo ukazuje da je Aleksandar spreman da već na sledećem takmičenju, uz malo više sreće, napadne granicu od 7500 poena.

Slobodan Lukić je osvojio zlato u konkurenciji starijih juniora sa velikim ličnim rekordom od 5790 poena, uz zabeleženih 7 ličnih rekorda. Slobodan je sve bolji u najslabijoj disciplini - 110 metara sa preponama i verovatno bi njegov rezultat bio preko 6000 poena da nije izgubio glavnog konkurenta za zlato posle discipline bacanje diska. Slobodan će sa ovim uspehom predstavljati Srbiju na Balkanskom prvenstvu za juniore u Craiovi - Rumunija u julu mesecu.

Srebrni je bio David Jovanović, sa svim ličnim rekordima u troboju i rezultatom koji je vrlo blizu rekorda Srbije za mlađe juniore i može se samo zamisliti koliko će njegov rezultat napredovati kada se sledeće godine bude takmičio u petoboju koji sadrži i skok uvis, što je njegova najbolja disciplina. Pored njega srebro je osvojio Miloš Petrić u seniorskom desetoboju, dok se Miloš Jokić okitio srebrnim odličjem. Bronzu je osvojila Kristina Petrović sa 4 lična rekorda. Odlične rezultate i po 4 lična rekorda ostvarili su i Veljko Rosić i Teodora Janković, u pionirskom troboju sumirajući ukupan bilans na NEVEROVATNA 42 lična rekorda. Hvala oranizatorima i sudijama na predivnom takmičenju i svima koji su pomogli svojim savetima, kao i što su nam posudili svoje sprave da istrčimo, skočimo, bacimo i sastavimo svoje najbolje rezultate.

 

Ivan Đinić, trener

 
 
VRH