ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.06.2017 Polaganje za kyu zvanja Aikido kluba Šon u Bogatiću

Aikido je samoodbrambena borilačka veština i vaspitni metod. Nastao je u Japanu. Naziv Aikido čine tri japanska sloga  ai - ki - do, često prevodjena kao harmonija, energija i put, tako da se Aikido može prevesti kao ,, put harmonije kroz energiju".

Aikido je vrlo dinamična borilačka veština, jedna od njenih osnovnih karakteristika je kretanje.Poluge su sastavni deo Aikida i služe za kontrolu protivnika.Polaganja za kyu zvanja ( pojaseve) se održavaju na kraju školske, i na kraju kalendarske godine.

U sredu, 14. juna, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Mika Mitrović” u Bogatiću, održano je polaganje za peti, šesti i deseti kyu.

Polagali su Mihailo Aleksić,  Zoran Anđić,  Đorđe Jović i Žaklina Milošević, koji su stekli zvanja 5. kyu.

Za 6 kyu uspešno je polagala Željana Vuletić. Zvanje 10. kyu stekle su najmlađe članice Aikido kluba ,,Šon" Marija i Dunja Knežević.

Tehnike su ocenjivali treneri Aikido kluba ,,Šon", koji je član i jedan od osnivača Srpske Aikido Federacije- SAF, u sastavu:

Nebojša Janković majstor - 4.dan

Vladan Gišić - majstor 4. dan

Nenad Purkić - majstor 3. dan

Zanimljivosti: Širem auditorijumu je poznat glumac Stiven Sigal, koji je istovremeno majstor Aikida 7 dan...

 

                                     Piše: Svetlana Bojičić Knežević

 

 

 

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".....          Projekat "Mačva Info" u 2017.god.sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić od 01.januara do 30.juna 2017.god.

 

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH