ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15. Jun. 2017 Polaganje za kyu zvanja Aikido kluba Šon u Bogatiću

Aikido je samoodbrambena borilačka veština i vaspitni metod. Nastao je u Japanu. Naziv Aikido čine tri japanska sloga  ai - ki - do, često prevodjena kao harmonija, energija i put, tako da se Aikido može prevesti kao ,, put harmonije kroz energiju".

Aikido je vrlo dinamična borilačka veština, jedna od njenih osnovnih karakteristika je kretanje.Poluge su sastavni deo Aikida i služe za kontrolu protivnika.Polaganja za kyu zvanja ( pojaseve) se održavaju na kraju školske, i na kraju kalendarske godine.

U sredu, 14. juna, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Mika Mitrović” u Bogatiću, održano je polaganje za peti, šesti i deseti kyu.

Polagali su Mihailo Aleksić,  Zoran Anđić,  Đorđe Jović i Žaklina Milošević, koji su stekli zvanja 5. kyu.

Za 6 kyu uspešno je polagala Željana Vuletić. Zvanje 10. kyu stekle su najmlađe članice Aikido kluba ,,Šon" Marija i Dunja Knežević.

Tehnike su ocenjivali treneri Aikido kluba ,,Šon", koji je član i jedan od osnivača Srpske Aikido Federacije- SAF, u sastavu:

Nebojša Janković majstor - 4.dan

Vladan Gišić - majstor 4. dan

Nenad Purkić - majstor 3. dan

Zanimljivosti: Širem auditorijumu je poznat glumac Stiven Sigal, koji je istovremeno majstor Aikida 7 dan...

 

                                     Piše: Svetlana Bojičić Knežević

 

 

 

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".....          Projekat "Mačva Info" u 2017.god.sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić od 01.januara do 30.juna 2017.god.

 

MAGAZIN

30. Nov. 2017Svеtsкi AIDS dаn - Tеstirај sе nа HIV јеr је vаžnо dа znаš

Svеtsкi AIDS dаn, 01.decembar, окupljа ljudе širоm svеtа sа ciljеm pоdizаnjа pоzоrnоsti u vеzi sа HIV pаndеmiјоm i dеmоnstrirа mеđunаrоdnu ...

26. Oct. 2017Отворена изложба фотографија Михаила Симовића у Београду

У Београду је вечерас отворена изложба фотографија „TERRA LYRICA" мачванина Михаила Симовића, професора ликовних уметности. Изложба, у Студентском културном центру, ...

15. Oct. 2017Света тајна јелеосвећења у Богатићу

Данас је у храму Рођења Пресвете Богородице у Богатићу била служена света тајна јелеосвећења тј. освећења уља. Свештеници намесништва мачванског ...
 
VRH