ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.06.2017 Polaganje za kyu zvanja Aikido kluba Šon u Bogatiću

Aikido je samoodbrambena borilačka veština i vaspitni metod. Nastao je u Japanu. Naziv Aikido čine tri japanska sloga  ai - ki - do, često prevodjena kao harmonija, energija i put, tako da se Aikido može prevesti kao ,, put harmonije kroz energiju".

Aikido je vrlo dinamična borilačka veština, jedna od njenih osnovnih karakteristika je kretanje.Poluge su sastavni deo Aikida i služe za kontrolu protivnika.Polaganja za kyu zvanja ( pojaseve) se održavaju na kraju školske, i na kraju kalendarske godine.

U sredu, 14. juna, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Mika Mitrović” u Bogatiću, održano je polaganje za peti, šesti i deseti kyu.

Polagali su Mihailo Aleksić,  Zoran Anđić,  Đorđe Jović i Žaklina Milošević, koji su stekli zvanja 5. kyu.

Za 6 kyu uspešno je polagala Željana Vuletić. Zvanje 10. kyu stekle su najmlađe članice Aikido kluba ,,Šon" Marija i Dunja Knežević.

Tehnike su ocenjivali treneri Aikido kluba ,,Šon", koji je član i jedan od osnivača Srpske Aikido Federacije- SAF, u sastavu:

Nebojša Janković majstor - 4.dan

Vladan Gišić - majstor 4. dan

Nenad Purkić - majstor 3. dan

Zanimljivosti: Širem auditorijumu je poznat glumac Stiven Sigal, koji je istovremeno majstor Aikida 7 dan...

 

                                     Piše: Svetlana Bojičić Knežević

 

 

 

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".....          Projekat "Mačva Info" u 2017.god.sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić od 01.januara do 30.juna 2017.god.

 

 

MAGAZIN

29.03.2018 Srce mačvanske pesnikinje

„Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pesnici“ rekao je davno Platon. Ljubav u svim oblicima i veličinama okružuje ljude, a ...

17.02.2018 Na planeti trenutno živi 7.602.606.458 stanovnika

Podaci sa sajta www.worldometers.info  pokazuju da je, 17.februara 2018.godine, u 14.55 časova, svetska populacija brojala  7.602.606.458 stanovnika. Brojke se menjaju ...

29.12.2017 МОЈА ЗАХВАЛНОСТ - Пише Теодора Миланковић

Има дана у животу када поседујете снагу којом можете да полетите  високо, далеко изнад облака, кад могу да вас понесу  ...
 
VRH