ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

28.03.2015 Stručna praksa mačvanskih srednjoškolaca - veterinarskih tehničara

Učenici četvrte godine, smer veterinarski tehničar imali su priliku da prisustvuju hirurškoj intervenciji,koju su organizovale i izvodile profesorke Tatjana Lovaš i Tamara Tomić.

Obavljena je sterilizacija kuje rase pudla,starosti šest godina,u hirurškoj sali koju nam je ustupila Veterinarska stanica"O2" iz Dublja.

Intervencija je bila indikovana,jer je pacijent bio u početnoj fazi piomtre(gnojne upale materice), tako da su učenici imali prilike uživo da vide patološke promene na materici.

Ovaj praktičan pristup je omogućio učenicima da aktivno učestvuju i ujedno vežbaju aplikaciju injekcija,što će im pomoći u pripremi za praktični deo maturskog ispita koji ih čeka u junu.

 

U organizaciji Kinološkog društva "Mačva" na nedavno održanoj IV Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa u Bogatiću, učenici svih razreda Mačvanske srednje škole, smer veterinarski tehničar, koji pohađaju izborni predmet Kinologiju, aktivno su učestvovali kao zapisničari .Bili su raspoređeni na svim ringovima gde su sudije ocenjivale pse i pomagali im da što bolje urade svoj posao.

Imali su priliku da vide različite rase od ukupno 512 prijavljenih pasa, među kojima je bilo i nekoliko pasa u vlasništvu naših učenika.

Uprkos kišnom i hladnom danu, sa ponosom možemo da kažemo da je izložba uspešno organizovana, a da su naši đaci odgovorno i posvećeno obavili svoj zadatak.

Ovo je veliko iskustvo, koje je pružilo priliku učenicima da vide lepotu koju nosi posao kinološkog sudije,  što će možda neke od njih opredeliti da se u budućnosti bave tim  poslom.

 Tamara Tomić – profesorka u Mačvanskoj srednjoj školi

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH