ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

04.07.2018 Саопштење ОО СУБНОР-а Богатић

На "БУБАЊИ" је Србија рекла СЛОБОДА

 

Дана 29.06.2018. године Општински одбор СУБНОР-a Богатић, у сарадњи са локалном самоуправом Општине Богатић, организовао је прославу поводом 77 година од одржавања Окружне партијске конференције  29.06.1941. године у атару "Бубања"- село Глушци, на којој су положени венци и одата пошта свим палим борцима за слободу наших народа у борби против фашизма.

Прослави су присуствовали и положили венце делегације СУБНОР-а Богатић, Општине Богатић, РМВИ Богатић, СУБНОР-а града Шапца, Шида, Руме, Петроварадина као и месних одбора села Мартинци, Ердевик, Адашевци и делегација Градског Одбора СПС-а Шабац.

Присутнима су се обратили помоћник председника Општине Богатић Небојша Петронић који је између осталог рекао: Општина Богатић је ове године издвојила 800 хиљада динара за обнову спомен комплекса "Бубања" и радови на обнови су у току.

Председник Градског Одбора СУБНОР-а Шабац Владимир Нинковић говорио је о задацима СУБНОР-а у наредном периоду.

Председник СУБНОР-а Богатић Мијољуб Јосиповић поздравио је све присутне и захвалио што су дошли на овај историјски дан и подсетио да је дана 29.06.1941. године одржана Окружна партијска конференција за Шабачки округ на којој су донете одлуке о дизању устанка у Мачви и формиран Мачвански партизански одред, ту на нашој "Бубањи", у нашим Глушцима, у нашој Мачви, ту је СРБИЈА РЕКЛА СЛОБОДА. За команданта Одреда изабран је Небојша Јерковић, а за политичког комесара Миодраг Митровић звани Мика. Прва оружана акција изведена је 7. августа 1941. године, нападом на зграду Среског начелства у Богатићу. Овом акцијом Богатић је постао прво среско место ослобођено од фашиста у поробљеној Европи.

Жртве које су пале за слободу наших народа, никада не смемо заборавити.

ОО СУБНОР-а Богатић

 

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH