ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у Светој Литургији, као врхунцу молитвеног живота и времена.  Вечност и радост били су присутни на данашњем Литургијском сабрању у Белотићу, у храму посвећеном Светом Стефану Дечанском, чији се празник данас прославља и који се данас прославља као храмовна слава.
Празнично расположење и посебно стање радости добило је посебну ноту окупљањем великог броја деце веронауке, свештенства, кумова, родитеља и богољубивог народа Божијег. Свету Литургију служило је свештенство и монаштво Архијерејског намесништва мачванско-поцерског са почетком у 8:30. Додатну лепоту целокупном богослужењу допринела су деца својим слаткопојем духовне песме.  А началствујући свештеник Велимир Димитрић својом беседом подстакао је народ на духовно промишљање о значају празника и светитељу чије се свете мошти налазе на нашем страдалном Косову. После завршетка Свете Литургије учињен је трократни опход око светог храма,  а затим и помен на гробници српским јунацима страдалим у ратовима.
Након резања славског колача, народ и деца позвани су у просторије основне школе на трпезу љубави коју су обезбедили кумови вођени љубављу према својој Цркви и народу.


надзорник за веронауку,  Данијел Стокановић

 

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH