ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

18.02.2019 Jovanović i Mišić na odličnom putu ka novom rekordu za AK Sprint

Ovog vikenda je u Beogradu održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kome je 5 atletičara AK "Sprint" uspelo da osvoji isto toliko medalja i napravili 9 ličnih i dva klupska rekorda. Prvog dana, odlične nastupe u kugli zabeležili su Đorđe Jovanović sa 13.36 i bronzanom medaljom, Nemanja Mišić sa 12.02, Aleksa Alanović sa 11.58 i Miloš Erdevički sa 10.34. Zanimljivo je da su svi uspeli da prebace svoja dotadašnja najbolja ostvarenja. Kraj prvog dana bio je rezervisan za štafetu 4x200 metara (Jovanović, Rosić, Erdevički i Mišić) uspeli da obore klupski rekord, ostvare vreme od 1:42,15 i osvoje bronzanu medalju.

Drugog dana usledili su sjoš bolji rezultati, prvo su Mišić i Jovanović odlično trčali prepone i došli do dva lična. Jovanoviću je malo nedostajalo za medalju (8.94), dok se Mišić popravio za više od tri desetinke i visinu prepona - trčao je 9.08, dok je 7 cm niže prepone trčao 9.41 i to samo pre malo više od dva meseca. Sjajni su zatim bili i motkaši - Đorđe Jovanović je bio srebrni sa ličnim rekordom od 3 metra, dok je Nikola Rosić osvojio bronzu sa novim najboljim ostvarenjem od 2.40 metara. Na dalju je Nemanja Mišić imao svoj dan, jer je već u prvom skoku preskočio 6 metara i imao nekoliko prestupa na daljinama vrlo blizu 6.50. Drugi dan je okončala štafeta 4x400 sa novim klupskim rekordom od 3:57 i bronzanom medaljom. Sa ovih 5 medalja i Grnovićevim srebrom u sedmoboju, klub je već uspešniji u odnosu na prošli zimu, a prethodnu godinu smo sezonu okončali u prvih 10 na Tabeli uspešnosti klubova cele Srbije.

Važno je napomenuti da ova ostvarenja garantuju Jovanoviću obaranje državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore već u maju, dok Mišić može da ostvari normu od 6100 poena za Prvenstvo Evrope za mlađe juniore koje će se sledeće godine održati u italijanskom gradu Rieti. Nemanja Mišić je trenutni rekordeer Srbije u pionirskom osmoboju, a Jovanović Đorđu je prethodne godine u Novoj Goricu nedostajao važeći hitac u bacanju koplja da obori rekord Srbije u mlađejuniorskom desetoboju. Posle ovakvih rezultata, realno je očekivati da ga obojica nadmaše. Sledeći vikend nas očekuje Prvenstvo Srbije u dvoranskim višebojima.

 

Trener, Ivan Đinić

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH