ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.04.2019 Mačvanski karatisti uspešni na Evropskom prvenstvu

U Crnoj gori je proteklog vikenda održano Evropsko prvenstvo u karateu, na kom se nadmetalo 1100 takmičara iz 21 države Starog kontinenta.
Pet karatista iz KK "Mačva" dobilo je poziv od selektora, Anđela Ružić, Ognjen i Marija Živanović u katama, i Strahinja Gajić i Teodora Milanković u borbama.
I pre polaska našim takmičarima sreća nije bila baš naklonjena, pošto su od ponedeljka do petka Marija i  Ognjen bili pod temperaturom i terapijama. U petak  su prve  nastupile Marija i Anđela, ušle u top 5 i za malo ostale bez medalje. Kasnije istog dana Ognjen je vidno iscrpljen ipak uspeo da osvoji srebro.
Drugog dana prvenstva manjak sreće su imali Strahinja i Teodora gde u veoma jakoj konkurenciji nisu uspeli da se plasiraju u finale. Iako smo navikli da se sa svih evropskih i svetskih takmičenja vraćamo sa više medalja, moramo priznati da je veliki uspeh i plasirati se na jedno ovako prvenstvo, jer je konkurencija izuzetno jaka.
Naša reprezentacija je zauzela visoko treće mesto u generalnom plasmanu, a našim reprezentativcima do kraja sezone ostaje par turnira i državno prvenstvo, 12.maja.
U drugoj polovini avgusta u Jagodini počinju pripreme reprezentacije  za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Carlovim Varima u Češkoj, u prvoj polovini oktobra.

 

 

 

 

 

 

A.Živanović

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH