ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.04.2019 Mačvanski karatisti uspešni na Evropskom prvenstvu

U Crnoj gori je proteklog vikenda održano Evropsko prvenstvo u karateu, na kom se nadmetalo 1100 takmičara iz 21 države Starog kontinenta.
Pet karatista iz KK "Mačva" dobilo je poziv od selektora, Anđela Ružić, Ognjen i Marija Živanović u katama, i Strahinja Gajić i Teodora Milanković u borbama.
I pre polaska našim takmičarima sreća nije bila baš naklonjena, pošto su od ponedeljka do petka Marija i  Ognjen bili pod temperaturom i terapijama. U petak  su prve  nastupile Marija i Anđela, ušle u top 5 i za malo ostale bez medalje. Kasnije istog dana Ognjen je vidno iscrpljen ipak uspeo da osvoji srebro.
Drugog dana prvenstva manjak sreće su imali Strahinja i Teodora gde u veoma jakoj konkurenciji nisu uspeli da se plasiraju u finale. Iako smo navikli da se sa svih evropskih i svetskih takmičenja vraćamo sa više medalja, moramo priznati da je veliki uspeh i plasirati se na jedno ovako prvenstvo, jer je konkurencija izuzetno jaka.
Naša reprezentacija je zauzela visoko treće mesto u generalnom plasmanu, a našim reprezentativcima do kraja sezone ostaje par turnira i državno prvenstvo, 12.maja.
U drugoj polovini avgusta u Jagodini počinju pripreme reprezentacije  za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Carlovim Varima u Češkoj, u prvoj polovini oktobra.

 

 

 

 

 

 

A.Živanović

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH