ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

26.05.2015 Екскурзија ученика шестих разреда ОШ „Мика Митровић“ - Богатић

Екскурзија ученика шестих разреда ОШ „Мика Митровић“ - Богатић

 

У суботу je изведена  једноднева екскурзија ученика шестих разреда наше школе. 114 ученика, у пратњи одељењских старешина, кренулo je пут Београда. Прво смо посетили Ботаничку башту. Ту су ученици били у прилици да  упознају ретке биљне врсте и оне које се, због климатских услова, не могу узгајати код нас, а овде се то чини у специјалним условима. Видели су и Јапански врт, донацију владе Јапана.

Иако нас је пратила киша, по доласку у Ботаничку башту време се, срећом, променило, те је остатак дана био идеалан за овако предвиђену екскурзију.

Након тога смо кренули на Авалу. Тамо смо имали прилику да са висине од 205 метара гледамо град Београд. Није било дужег задржавања, те смо одмах кренули ка Зоолошком врту.

На крају,  посетили смо Педагошки музеј. Овде су ученици могли  да виде како се развијао систем образовања у Србији, како су некад изгледале школе, како је уопште функционисао школски систем. Имали су прилику да уоче разлике између данашње и некадашње слике школе.

У 17:00 кренули смо назад у Богатић. Све у свему један леп и прилично садржајан дан, који је протекао без већих проблема.  Вратили смо се уморни, aли пуни утисака.

 

 

 

 

 

 

 

Зорица Живановић,  ОШ „Мика Митровић“ - Богатић            

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH