ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.10.2015 "ĐIDO" STIGAO SA DALEKOG ISTOKA

Folklorni ansambl "Đido" sinoć se vratio sa festivala iz Kine i grada Changshu u kom je održan V Internacionalni Cioff-ov festival folklora. Ansambl se predstavio programom koji je bio koncipiran tako da prikaže sve oblasti Srbije kroz igru, pesmu i narodnu nošnju.

Pored drugih 8 grupa, naš ansambl ostavio je odličan utisak prezentujući srpsku kulturu, koja se veoma razlikuje od kulture dalekog istoka, i već je dobio poziv za 2016. godinu i festival u Pekingu.

U povratku članovi ansambla boravili su u petodnevnoj poseti Pekingu, gde su obišli kulturno istorijske destinacije kao što su "Hram neba", "Zabranjeni grad" Glavni trg, Kineski zid, a takodje im je upriličen i zvaničan prijem u Ambasadi Republike Srbije, koji je organizovao ambasador gospodin Milan Bačević.

Po završenoj poseti Pekingu, sledeća destinacija bili su Ujedinjeni Arapski Emirati i Dubai, gde su posećena najvažnija kulturno-turistička mesta, od kojih i Burj Khalifa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miloš Simić

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH