ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

09.10.2015 U OŠ „Mika Mitrović“ obeležena Dečja nedelja

Dečja nedelja ima dugu i bogatu tradiciju. Zakonom o društvenoj brizi o deci  od 1987.god. obeležava se svake godine nizom republičkih i lokalnih aktivnosti uz puno učešće dece i mladih.

Dečja nedelja ukazuje na stvarni položaj deteta i mladih u društvu, skreće pažnju na dete kao nosioca prava da odrasta u što boljim uslovima u porodici, lokalnoj zajednici i društvu u celini. Na taj način Dečja nedelja u kontinuitetu senzibiliše javnost na potrebu za kontinuirano ostvarivanje dečjih prava u našem društvu i doprinosi ambijentu koji pruža jednake šanse za razvoj i ostvarenje punog potencijala dece, kao i njihovo učešće u društvenom životu.

U OŠ „Mika Mitrović“ Bogatić  i ove godine je nizom aktivnosti, tradicionalno obeležena Dečja nedelja pod sloganom: „Podrška porodici – najbolja podrška deci!“.

Učenici mlađih razreda bili su u prilici da kroz crteže, prozu i poeziju iskažu svoja osećanja i promišljanja u vezi sa porodicom i prijateljstvom. Učenici 2/2 razreda imali su zadatak da kroz poeziju izraze svoj doživljaj prijateljstva i podrške i da ga upute najboljem drugu ili drugarici.

Evo nekih od najuspešnijih radova:

Sara, autor Aleksandra Pršić 2/2

Telefon zvoni svaki dan u isto vreme.

„Ko li je to?“

„To Sara misli na mene!“

Dugo razgovaramo o raznim temama,

volim je mnogo, kao mene mama.

Ona zna da sam kući sama,

pa me pozove da prekratim muke,

i to je pomoć prijateljske ruke.

 

Moja drugarica, autor Jana Martinović 2/2

U školskoj klupi,

sedela sam sama,

dok nije došla

drugarica Lana.

Lana tačno

zadatke reši

ja joj pomognem

kad negde greši.

Drugarstvo je zvezda

što na nebu sja

zato se družimo

Lana i ja.

 

U likovnim radovima naročito su se istakli učenici 3/2: Katarina Pršić, Marija Ljubanić i Teodora Ignjatović koje su svojim radovima pokazale kako izgleda složna porodica.

Učenici su uz pomoć i podršku svojih roditelja, koristeći predmete koji su se u prošlosti upotrebljavali u domaćinstvu, napravili predivnu izložbu u holu škole. Takođe su, koristeći prirodne materijale izradili različite životinje.                    

Učenici starijih razreda organizovali su medjuodeljenjski  turnir u malom fudbalu i odbojci. Kao i uvek, pobedio je fer-plej.

 

Snežana Laslo, OŠ „Mika Mitrović“ Bogatić  

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH