ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

13.10.2015 URNEBESNA TRAGEDIJA

Sedmog dana festivala imali smo priliku da vidimo predstavu „ Urnebesna Tragedija “  Dušana Kovačevića u izvođenju amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ sa Uba , u režiji Zorana Tadića .

Dobra glumačka igra, dobro protumačen Kovačevićev tekst, ali bi predstava  za nijansu mogla biti malo dinamičnija.

Aleksandar Saša Volić predsednik ovogodišnjeg festivalskog žirija o predstavi kaže:

"Ovo je drugi put da gledam ovu predstavu u izvođenju pozorišta „Raša Plaoviš“ sa Uba i mogu reći da je dosta kvalitetom uzrasla od prošlog mog gledanja. Sada se jasno vidi da je predstava sazrela i legla glumcima. Možda je jedino trebalo malo brže igrati ovu predstavu jer komedija traži tempo, angažovaniju igru sa više energije. Ženski likovi su večeras dominirali. Možda bi jedino mogao staviti primedbu na promenu u predstavi, koja je duga i koja je mogla da se izbegne drugačijim rediteljskim rešenjem".
Pozorište sa Uba gaji komediju, ono u svom ansamblu ima rasne komičare koji karakterišu njegov afinitet  ka komediji. U principu dobra predstava koju je publika lepo prihvatila.

 

Miroslav Pantović

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH