ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.02.2015 Sir i vinorel iz Glušaca - naši i svetski brendovi!

Na štandu Turističke organizacije opštine Bogatić na Sajmu turizma u Beogradu i ove godine je nezaobilazan kozji sir proizveden u poljoprivrednom gazdinstvu Momčila Budimirovića iz Glušaca.

Kozji sir u hrastovoj kori, obogaćen sa plemenitim plesnima i čubrom nije ostavio ravnodušnim nikoga ko je imao priliku da ga proba. Nagrađen je zlatnim medaljama na sajmovima “Arhimed” u Moskvi i “Eureka” u Briselu, a  na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u Beogradu pre dve godine najvišim sajamskim priznanjem  “Robna marka iz Srbije”.

Prilikom dodele priznanja rečeno je da njegovom siru na vrhunskom kvalitetu i ambalaži mogu da pozavide i francuski proizvođači sireva! Nedavno se upavo to i dogodilo!

Ovaj delikates iz Mačve služen je u Parizu zahvaljujući slikaru i somelijeru Slobodanu Zablaćanskom Galu koji je sa svojim vinorelima u “grad svetlosti” na manifestaciju “Svetosavski dani” poneo i  kozji sir. Kombinacija sira i “Šardonea” iz vinarije “Brestovački” zadivila je posetioce, a sir iz Glušaca zasenio poznate francuske sireve.

Prvog dana Sajma turizma, koji traje do nedelje, na štandu Turističke organizacije Bogatića komšije Momčilo i Slobodan zajedno su predstavili svoje "robne marke" - sir i vinorel, rukovodeći se narodnom da “dobitnu kombinaciju” ne treba menjati.

Od nas, za naša dva brenda jedno veliko - BRAVO!

D. Grujić

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH