ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

18.06.2015 „Lepa reč“ u Mačvanskoj srednjoj školi

Nekada je reč bila jedini zalog dogovora između ljudi. Reč je mogla da započne ratove, ali i da osvaja velike ljubavi. Biblija nam svedoči da je reč bila u početku i da je reč bila Bog. Koliko danas vredi reč i koliko se poštuje pokazujemo time koliko odmeravamo ono što želimo da kažemo i koliko pažljivo biramo reči. Zato je Mačvanska srednja škola izvodeći još jednu generacije maturanata razmišljala o tome ne samo sa kakvim znanjem nego i sa kakvim rečnikom budući brucoši iz Mačve odlaze u svet.

U Mačvanskoj srednjoj školi je u prethodnih nekoliko meseci održan ciklus kvizova i predavanja pod sloganom ,,Lepa reč i gvozdena vrata otvara''. Učenici su imali priliku da kroz interaktivne igre neguju lepotu kulturnog izražavanja i razvijaju svoju komunikaciju sa drugima. Ovim aktivnostima iskazana je realna potreba da se obrati pažnja na rečnik učenika, kako bi se on obogatio lepim izrazima, a da se istovremeno suzbije pojava upotrebe psovki i govora mržnje koji je sve primetniji u društvu i javnosti.

Na časovima veronauke profesora Nikole Miloševića, sa realizacijom ove plemenite i bogougodne ideje nastaviće se i u budućnosti, sa osnovnim ciljem afirmacije kulture lepe reči i govora, što pored širokog spektra obrazovnih profila Mačvanske srednje škole i ostaje njena osnovna delatnost.

U finalnoj igri najuspešniji su bili učenici II/1 odeljenja veterinarskih tehničara, koji su kroz sedam igara pokazali najbolje znanje i veštine u poznavanju mudrih i lepih izreka, misli velikana i stihovima čuvenih pesnika, sastavljanju lepih tema i rečenica, kreiranju promotivnog panoa i sl. Kao pobednici dobili su prigodne nagrade.

 

Pripremili: N.I., D.O., P.P.

 

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.

 

 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH