ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

01.12.2015 Završen ciklus radionica projekta „Škola za roditelje“

U Bogatiću je završen ciklus četvoromesečnih radionica u okviru  projekta „Škola za roditelje“, Udruženja građana „Mačvanska mreža“ iz Bogatića. Edukativne radionice vodile su dr Milena Martinović, psihijatar i Snežana Laslo, psiholog. Krajnji rezultat programa je unapređenje vaspitne funkcije roditelja, povećanje osetljivosti za potrebe dece i unapređenje komunikacije na relaciji roditelj-dete. Na ovaj način 16 porodica u Bogatiću, dobile su šansu da bolje funkcionišu, jer je Školu redovno pohađalo 16  polaznika,  koji su dobili prigodna uverenja o savladanom programu.

„Predavanja su mi pomogla da steknem nova iskustva vezana za vaspitanje dece“, rekla je Ljiljana Jurišić, polaznica Škole.

„Ovaj program ima preventivni karakter i može biti od velike pomoći budućim roditeljima. Tokom ovih par meseci, navikli smo se jedni na druge, lepo upoznali, videli da i druge roditelje more iste brige kao i nas  i sada nam je žao što je druženje završeno", napomenula je dr Milena Martinović, psihijatar, iznoseći zajednički stav polaznika.

Radionice su bile od velike koristi i budućim roditeljima, koji su stekli nova iskustva i razvili svest o roditeljstvu.

“Mi koji tek planiramo porodicu, iskustva roditelja i predavača nam mnogo znače”, istakao je Bojan Davidović, polaznik Škole.

„Najveća dobit ovog programa krije se u razmeni iskustava u vaspitavanju dece i činjenici da su se polaznici zbližili i stekli nova znanja za hvatanje u koštac sa svakodnevnim brigama u podizanju dece“, naglasila je Snežana Laslo, ostavljajući mogućnost za formiranje nove grupe polaznika već od proleća, jer je potreba za ovim vidom podrške roditeljima ogromna. Projekat je sufinansirajući, a deo sredstava obezbedila je  lokalna samouprava.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH